کالری حلیم بادمجان چقدر است؟ + ارزش غذایی

حلیم بادمجان یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است شباهت هایی به حلیم گندم دارد. در مطلب زیر درباره ارزش غذایی، ویتامین ها، مواد معدنی و خواص این غذای خوشمزه صحبت کرده ایم. با ما همراه باشید.
چهارشنبه، 23 اسفند 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
کالری حلیم بادمجان  چقدر است؟ + ارزش غذایی

ارزش غذایی حلیم بادمجان در 100 گرم

مقدار 100 گرم
کالری 170 کیلوکالری
کربوهیدرات 10.26 گرم
پروتئین 21.81 گرم
چربی 4.73 گرم
آب 47.57 گرم
فیبر 2.21 گرم
قند 0.79 گرم
کلسترول 13.55 میلی گرم
 

ویتامین های موجود در حلیم بادمجان در 100 گرم  

ویتامین 100 گرم
ویتامین A 2.41 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 0.40 میلی گرم
ویتامین K 2.55 میکروگرم
ویتامین C 0.36 میلی گرم
تیامین (B1) 0.14 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.24 میلی گرم
نیاسین (B3) 1.47 میلی گرم
کولین (B4) 11.05میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.18 میلی گرم
ویتامین B6 0.07 میلی گرم
فولات (B9) 25.80میکروگرم
ویتامین B12 0.36 میلی گرم
 

مواد معدنی موجود در حلیم بادمجان در 100 گرم

ماده معدنی 100 گرم
کلسیم 122.61 میلی گرم
آهن 1.72 میلی گرم
منیزیم 21.89 میلی گرم
فسفر 60.15 میلی گرم
پتاسیم 218.11 میلی گرم
سدیم 372.69 میلی گرم
روی 1.05 میلی گرم
مس 0.10 میلی گرم
منگنز 0.19 میلی گرم
سلنیم 4.21 میکروگرم
 

حلیم بادمجان برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
کنترل قند خون
افرادی که از دیابت نوع ۲ رنج می‌برند، می‌توانند با افزودن حلیم بادمجان که سرشار از  فیبر و کربوهیدرات قابل‌ حل است به وعده‌های غذایی خود، جذب گلوکز در بدن به حالت طبیعی‌تری درآورند. در این زمینه انجمن ملی دیابت و برنامه آموزشی انجمن دیابت آمریکا توصیه می‌کنند که افراد، بادمجان بیشتری را به رژیم روزانه خود اضافه کنند تا بتوانند کنترل کامل سطح قند خون خود را با سهولت بیشتری انجام دهند.
 
پیشگیری از سرطان
بادمجانی که در این غذا وجود دارد یک بازدارنده پروتئاز است که می‌ تواند به شکل قابل‌ توجهی به خنثی‌ سازی سلول‌ های سرطانی کمک کند. اگرچه تحقیقات آکادمیک چندانی در این زمینه انجام نشده است اما سوابق تجربی در این زمینه نشان می‌دهد که مصرف منظم عصاره بادمجان از بروز برخی بیماری‌های لاعلاج پیشگیری می‌کند.
 
تقویت سیستم ایمنی
بادمجان دارای آنتی‌ اکسیدان‌هایی است که می‌توانند نقش بسزایی در کاهش آسیب رادیکال‌های آزاد بدن ایفا کرده و به افزایش ایمنی با حمایت فیتووتریشن‌ها کمک کند. گفته می‌شود که مصرف بادمجان فعالیت ضدمیکروبی مطلوبی را تامین سلامت بدن مهیا می‌کند. بادمجان حاوی مقادیر قابل‌توجهی ویتامین C است که آن را به یک منبع ضدویروسی مؤثر مبدل می‌ سازد.
 
استحکام اسکلت بدن
سلامت استخوان انسان به وجود مقادیر مس و ویتامین K در بدن بستگی دارد. بادمجان منبع عالی از هر دو این مواد است. بسیاری از افراد در مراحل مختلف زندگی، به دلیل کمبود مس، پوکی استخوان را تجربه می‌کنند.
 
برای تقویت مغز
یکی از بهترین و شگفت‌ انگیزترین فواید بادمجان تقویت مغز است. مغز، به دلیل وجود ناسونین و فیتونوتریشن‌های موجود در بادمجان، حافظه را حفظ کرده و آن را احیا کند. این مواد وظایف حافظه را با حفظ غشای سلولی از هر نوع آسیبی، حفظ و تقویت می‌کنند.
 
حفظ سلامت قلب
مصرف منظم و کافی بادمجان می‌تواند موجب تقویت قلب شود. زیرا آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این گیاه ازجمله بتاکاروتن و همین‌طور مقادیر قابل‌ملاحظه فیبر به کاهش سطح کلسترول کمک کرده و سطح فشار خون را تثبیت می‌کنند. به همین دلیل مصرف بادمجان می‌تواند خطرات ناشی از بیماری‌های قلبی را کمتر کند. علاوه بر این مواد مغذی دیگری مانند منیزیم، ویتامین B۶، ویتامین ‌B۳، پتاسیم و اسید فولیک نیز به جلوگیری از حمله قلبی و سکته کمک می‌کنند.
 
تعدیل آهن بدن
حلیم بادمجان به خاطر داشتن بادمجان و عدس میتواند نقش بسزایی در رفع کم خونی داشته باشد. بادمجان و عدس دارای مقادیر آهن بالایی است که در بدن برای تولید خون و انتقال اکسیژن بسیار ضروری است. اما سطح بالای آهن در داخل بدن می‌تواند منجر به ایجاد مواد سمی و مواد زائد شود. بادمجان می‌تواند در از بین بردن آهن بیش‌ از حد از بدن کمک‌کننده باشد و سموم را از بدن دفع کند. ناسونین موجود در بادمجان می‌تواند در حذف آهن بیش‌ از حد از بدن کمک کند که این موضوع در کاهش خطرات ناشی از حملات قلبی موثر است.
 
مبارزه با خستگی
کمبود آهن یکی از علل شایع خستگی است. ۲ نوع آهن در رژیم غذایی وجود دارد: آهن هِم که در گوشت و ماهی یافت می‌شود و آهن غیرهِم که غذاهای گیاهی مثل عدس منبع خوب آن هستند. آهن غیرهِم برای افرادی که به‌دلیل بیماری، گیاه‌خواری یا سایر عوامل گوشت مصرف نمی‌کنند، گزینه‌ی مناسبی است. با این حال باید به یاد داشته باشید که بدن نمی‌تواند آهن غیرهم را به‌خوبی آهن هِم جذب کند.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط