به جای کربوهیدرات چی بخوریم

در رژیم غذایی، بهترین جایگزین برای کربوهیدرات، غذاهایی هستند که حاوی کربوهیدرات پیچیده و فیبر بالا هستند. این نوع کربوهیدرات به آرامی هضم می‌شوند، سطح قند خون را تنظیم می‌کنند و احساس سیری و اشباع طولانی مدت را به همراه دارند.
چهارشنبه، 26 دی 1403
تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه
پدیدآورنده: زینب اندجی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
به جای کربوهیدرات چی بخوریم
کربوهیدرات‌ها منبع اصلی انرژی بدن هستند و در غلات، میوه‌ها، سبزیجات و محصولات لبنی یافت می‌شوند. در رژیم غذایی بدون کربوهیدرات، شما باید از مصرف بیشتر این غذاها اجتناب کنید و به جای آن از منابع پروتئینی و چربی مانند گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و روغن استفاده کنید.
 

جایگزین کربوهیدرات در رژیم غذایی

جایگزین‌های کربوهیدرات عبارتند از:
1. سبزیجات: سبزیجاتی مانند بروکلی، اسفناج، کلم، هویج و کدو حاوی کربوهیدرات پیچیده و فیبر بالایی هستند.
2. حبوبات: نخود، لوبیا، عدس و عدس سیاه انواعی از حبوبات هستند که حاوی کربوهیدرات پیچیده، فیبر و پروتئین بالایی هستند.
3. گندم کامل: محصولات غذایی مانند نان و آرد گندم کامل، برنج قهوه‌ای و ماکارونی گندم کامل حاوی کربوهیدرات پیچیده و فیبر بالایی هستند.
4. غلات کامل: غلاتی مانند جو، گندم، ذرت و برنج قهوه‌ای که با پوست و پرتو ها مصرف می‌شوند، حاوی کربوهیدرات پیچیده و فیبر بالایی هستند.
5. برنج قهوه‌ای: برنج قهوه‌ای یا برنج برنزه یک جایگزین خوب برای برنج سفید است. این نوع برنج حاوی فیبر بیشتری است و بر اساس فرآیند تولید خاص خود، برخی از مواد مغذی را حفظ می‌کند.
6. سبوس‌ها: سبوس گندم و سبوس جو نیز حاوی فیبر بالا هستند و می‌توانند به عنوان جایگزینی برای کربوهیدرات‌های پرآمادگی مصرف مورد استفاده قرار گیرند.
 

در رژیم کم کربوهیدرات چه خوراکی هایی مصرف کنیم؟

رژیم کم کربوهیدرات یک نوع رژیم غذایی است که کمترین میزان ممکن از کربوهیدرات را در برنامه غذایی روزانه شامل می‌شود. این رژیم غذایی بر اساس مصرف بیشتری از منابع پروتئین و چربی و کاهش مصرف کربوهیدرات تمرکز دارد.

در ادامه، چندین منبع غذایی کم کربوهیدرات را برای شما لیست می‌کنم:
1. منابع پروتئین:
o گوشت قرمز: مانند گوشت گاو، گوسفند و گوشت گوساله.
o مرغ و ماهی: مرغ، ماهی‌های چرب مانند ساردین، ماکرل، هرینگ و ماهی‌های سالمون و تون می‌توانند منابع عالی پروتئین با کمترین میزان کربوهیدرات باشند.
o تخم مرغ:تخم مرغ نیز می‌توانند منابع پروتئین با کمترین کربوهیدرات باشند.
o  حبوبات: نخود، لوبیا، عدس و عدس سیاه.

2.  سبزیجات کم کربوهیدرات:
o بروکلی: بروکلی یک سبزیجات پرفیبر و کم کربوهیدرات است.
o اسفناج: اسفناج حاوی کمترین میزان کربوهیدرات و بالاترین میزان فیبر است.
o کلم: کلم نیز حاوی کمترین میزان کربوهیدرات است.
o کدو: کدو نقره‌ای و کدو حلوایی انواعی از کدوها هستند که کم کربوهیدرات هستند.
o خیار، گوجه فرنگی، کدو و فلفل دلمه‌ای نیز سبزیجات کم کربوهیدراتی هستند.

3. مغزها و دانه‌ها:
o بادام: بادام یک منبع خوب چربی‌های سالم و پروتئین است.
o بادام زمینی: بادام زمینی بدون افزودنی‌ها و تهیه شده با روغن سالم گزینه‌ای خوب است.
o بذرها: مانند بذر کتان، بذر گلرنگ و بذر کدو.

در هر صورت، قبل از شروع هر رژیم غذایی، بهتر است با متخصص تغذیه یا پزشک خود مشورت کنید تا بر اساس وضعیت شخصی شما، بهترین رژیم غذایی را تعیین کنند.
 

تأثیر کاهش کربوهیدرات بر کاهش وزن و سلامت

به‌طور کلی، کاهش مصرف کربوهیدرات می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. جایگزینی کربوهیدرات‌ها با پروتئین، فیبر و چربی بیشتر، به شما کمک می‌کند احساس سیری بیشتری داشته باشید و در نتیجه کالری کمتری مصرف کنید، که منجر به کاهش وزن می‌شود.

هنوز در مورد اینکه آیا کاهش مصرف کربوهیدرات برای کاهش وزن و سلامتی بهتر است یا خیر، بحث و گفتگو است. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که این کاهش در ۶ ماه اول اتفاق می‌افتد اما در درازمدت پایدار نیست. احتمالاً برای کاهش وزن نیازی به حذف کامل کربوهیدرات ندارید. کاهش تدریجی مصرف کربوهیدرات و مهم‌تر از آن، کاهش کالری دریافتی، روش‌های محدودکننده کمتری برای کاهش وزن هستند.

رژیم‌های بسیار کم کربوهیدرات به‌طور معمول باعث کاهش وزن سریع در چند هفته اول می‌شوند. بااین‌حال، این معمولاً به دلیل کاهش سریع وزن آب است؛ زیرا هر گرم کربوهیدرات تقریباً ۳ گرم آب در بدن شما دارد.
 

معایب و خطرات رژیم‌های بدون کربوهیدرات

رژیم‌های بدون کربوهیدرات، کربوهیدرات‌های سالم را محدود می‌کنند. وقتی این کربوهیدرات‌ها را محدود کنید، می‌تواند بر سطح انرژی شما تأثیر بگذارد و باعث مشکلاتی مانند مه‌آلودگی مغز، کمبودهای تغذیه‌ای و افزایش خطرات بالقوه سلامتی شود.

پیشرفت‌های بالینی، مانند بهبود سطح قند خون و تری‌گلیسیرید که با رژیم‌های بسیار کم کربوهیدرات مرتبط هستند، موقتی بوده و می‌توانند منجر به افزایش سطح کلسترول LDL شوند که خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

رژیم‌های بدون میوه، سبزیجات، لوبیا، لبنیات و غلات کامل دارای فیبر بسیار کمی هستند که برای میکروبیوم و سلامت روده ضروری است. کمبود فیبر نیز می‌تواند منجر به یبوست و مشکلات گوارشی شود. علاوه بر این، آنفولانزای کتو که شامل علائمی مانند خستگی، سردرد، حالت تهوع و تحریک‌پذیری است، شکایت رایجی از رژیم‌های بدون کربوهیدرات است.

منبع
https://wikimedical.ir
https://farteb.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط