ان .ال .پي
نويسنده : استاد امير حسين غروي
علم استفاده از مغز براي موفقيت
مجموعه ي ذهن بشري ، از دو بخش ضمير ناخودآگاه و ضمير خودآگاه تشکيل شده است . ضمير ناخودآگاه شامل : دانسته ها ، تجربه ها و اندوخته هايي است که در دور دست ترين قسمت ذهن آدمي ذخيره شده اند و بي آنکه بر آن اشراف کامل داشته باشيم ، قوي ترين نيروي محرکه ي ما در تمامي کنش ها و واکنش هاي مان در خواب و بيداري مي باشد . همه ي چيزهايي که شهود ، الهام ، خاطره ي قومي و رويا ناميده مي شوند ، محتويات ضمير ناخودآگاه را تشکيل مي دهند اما خودآگاهي بشر ، حاوي شعور ، عقل ، منطق ، قدرت قياس و نيروي تصميم گيرنده ي اوست . ميان ضمير ناخودآگاه و ذهن خودآگاه بشر ، تفاوت هايي مانند مکاشفه با مشاهده ، شهود ، با انديشه ، خواب با بيداري ، رويا با واقعيت ، خيال با حقيقت و شعر با نثر ، وجود دارد . شايد بارها اتفاق افتاده باشد که به طور ناگهاني ، سوزن و اشياء نوک تيز يا حرارت آتش ، با قسمتي از بدن شما برخورد نموده باشد ، در اين صورت ، ناگهان عضو مورد نظر با سرعتي فوق العاده زياد از منبع تحريک ، دور مي گردد در حالي که در وضعيت عادي ، قادر به حرکت اعضاي بدن خود به اين سرعت نمي باشيم ، چگونه اين عمل اتفاق مي افتد ؟
حتي ملاحظه مي شود بسياري از سيستم هاي بدن مانند گردش خون ، ضربان قلب ، تنفس و ... خارج از کنترل و اراده ي ما به کار خود ادامه مي دهند و همگي در يک نظم واحد حرکت مي نمايند . آيا مي دانيد چه عاملي در بدن باعث سرما و گرما ، احساس درد ، خشم و عصبانيت و گريه مي گردد ؟ حال قدم را فراتر نهاده و مي گوييم آيا فکر کرده ايد که چگونه در خيابان راه مي رويد ، تن صدا در شما شکل مي گيرد ، طعم بعضي غذاها را مي پسنديد و چرا از برخي حيوانات بسيار کوچک ، احساس چندش آوري داريد ؟ چرا بعضي از شما در ثروت و شادي و برخي ديگر در غم و اندوه هستيد و در کل آيا فکر کرده ايد که چگونه فکر مي کنيد ؟ چرا بيشتر مردم در بيماري ، فقر و گمنامي زندگي مي کنند و بعضي ها قله هاي پيروزي و موفقيت را يکي پس از ديگري فتح مي کنند ؟ و صدها چراي ديگر که همگي ناشي از عدم شناخت ذهن و نيروي هدايت گر دروني است . شايد پاسخ همگي ما اين باشد که تمامي اين عوامل ، به صورت خودکار عمل مي کند و تحت کنترل ما نيست اما به راستي اگر اين اعمال به صورت ناخودآگاه انجام نمي گرفت ، چه اتفاقي براي ما مي افتاد ، چه حوادثي در هنگام رانندگي رخ مي داد ، آيا ضربان قلب ، سيستم تنفس ، فشارخون ، متابوليسم و تمامي مکانيزم هاي بدن را مي توانستيم کنترل نماييم ؟ اين ابررايانه ، تمامي سيستم هاي عملکرد بدن و ذهن را تحت هدايت و کنترل خود دارد .
بيشتر مردم ، افراد موفق را خوش شانس تصور مي کنند و نمي دانند که موفقيت و خوشبختي نيز مانند ساير امور ، اصولي دارد و دليل پيروزي انسان هاي موفق ، فقط آشنايي با اين اصول و کاربرد دقيق آنهاست .
به قول «مارک تواين »:«موفقيت ، يک علم است ؛ اگر اصولش را بداني ، نتيجه اش را به دست مي آوري » بيشتر مردم باور ندارند که مي توانند موفق باشند و حتي آمادگي دريافت اصول ساده ي موفقيت را نيزندارند . دانشمندان معتقدند يک انسان در حالت عادي ، فقط از 10 درصد نيروها و استعدادهاي خود استفاده مي کند . وقتي شما با بخش عظيم قدرت خود آشنا شويد و آن را به کار گيريد ، به گروه انسان هاي بزرگ خواهيد پيوست . از کودکي به اشتباه به ما آموخته اند که براي رسيدن به آرزوهاي مان ، فقط بايد کار و تلاش کنيم . قدرت اراده و تلاش جسمي در بالاترين حد خود ، فقط بخش اندکي از نيروهاي ما را به کار مي گيرد . تلاش جسمي بيش از حد ، به تنهايي نه فقط ما را به آرزوهاي مان نمي رساند ، بلکه باعث از بين رفتن انرژي و ايجاد بيماري هاي روحي و جسمي نيز مي گردد . براي رسيدن سريع و آسان به آرزوها ، بايد از قدرت عظيم ذهن کمک گرفت .
اين بخش عظيم ذهني ، هميشه (حتي در خواب ) فعال است و تمام اعمال غيرارادي انسان را کنترل مي کند . بيشتر انسان ها اتفاقات بد و شکست هاي شان را ناشي از بدشانسي يا تقدير مي دانند و حتي به اشتباه گمان مي کنند خداوند آنان را دوست ندارد . جالب است بدانيد مسئوليت به وجود آمدن بخش عظيمي از وقايع زندگي ، بر عهده ي ضمير ناخودآگاه است . انسان هاي متوسط ، ضمير ناخودآگاه را نمي شناسند و زماني که با آن آشنا شوند و آن را به کار گيرند ، ديگر متوسط نخواهند بود . تمام افراد بزرگ و موفق مانند دانشمندان ، مخترعان ، ثروتمندان ، شعرا ، ورزشکاران نامي و ... به گونه اي از ضمير ناخودآگاه خود کمک گرفته اند . اين نيرو در تمام انسان ها وجود دارد و نيازي به خلق آن نيست ، فقط کافي ست نحوه ي به کارگيري آن را فرا گيريد . «کلود بريستول » مي گويد : « همان قدر که خودآگاه منبع انديشه است ، ناخودآگاه منبع قدرت است » .
ادامه دارد ...
منبع: مجله ي شادکامي و موفقيت شماره ي 66
/س