ناخن‌ها زبان دارند!

يک دست زيبا و سالم، دستي است که ناخن‌هاي محکم و صاف داشته باشد و هيچ اثري از تغيير رنگ يا تغيير شکل در آنها ديده نشود. بسياري از بيماري‌ها وقتي عارض مي‌شوند، روي ناخن‌ها هم تاثير‌ مي‌گذارند پس براي سالم بودن خوب است به حرف‌هايي که دست‌هايمان مي‌زنند خوب گوش دهيم.
سه‌شنبه، 28 دی 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ناخن‌ها زبان دارند!

ناخن‌ها زبان دارند!
ناخن‌ها زبان دارند!


 





 
يک دست زيبا و سالم، دستي است که ناخن‌هاي محکم و صاف داشته باشد و هيچ اثري از تغيير رنگ يا تغيير شکل در آنها ديده نشود. بسياري از بيماري‌ها وقتي عارض مي‌شوند، روي ناخن‌ها هم تاثير‌ مي‌گذارند پس براي سالم بودن خوب است به حرف‌هايي که دست‌هايمان مي‌زنند خوب گوش دهيم.

فرورفتگي
 

وقتي سطح صاف و صيقلي ناخن دچار تغييراتي مي‌شود و به نظر مي‌رسد روي آن حفره‌هايي ايجاد شده است، به اين معني است که مشکلي زير سطح ناخن به وجود آمده است. در بيشتر موارد، دليل بروز اين فرورفتگي‌ها بيماري التهابي مزمن پوست با نام پسوريازيس است که سبب سرخ‌شدن پوست اطراف ناخن نيز مي‌شود. وقتي بيماري پسوريازيس درمان مي‌شود، ناخن به مرور زمان به شکل اوليه و طبيعي خود بازمي‌گردد.

قاشقي شکل‌شدن
 

يک ناخن سالم شکل خاصي دارد: کمي از وسط رشد مي‌کند و وقتي نزديک نوک ناخن مي‌شود، کمي به داخل برمي‌گردد. وقتي ناخن اين حالت را ندارد و شکل ناخن تغيير کرده پس حتما مشکلي وجود دارد. پزشکان به ناخن‌هاي تغيير شکل پيدا‌ کرده، ناخن‌هاي قاشقي شکل مي‌گويند و آن را نشانه کم‌خوني و فقر آهن مي‌دانند. وقتي فردي دچار فقر آهن يا کم‌خوني است، اغلب چند ماه بعد اين بيماري خود را در تغيير ناخن‌هاي او نشان مي‌دهد و وقتي بيماري برطرف شد، با رشد ناخن جديد مشکل تغيير شکل نيز برطرف مي‌شود.

ورقه‌ورقه شدن ناخن
 

سطح ناخن از لايه‌هاي متعدد کراتين تشکيل شده است. اين لايه‌ها به هم چسبيده‌اند و در حالت طبيعي همين چسبندگي سبب شکل گرفتن يک ناخن قوي و محکم مي‌شود. وقتي از ناخن‌ها محافظت نکنيم، براي مثال اگر خيلي با آب کار کنيم يا در مجاورت هواي سرد يا نمناک يا خشک قرار بگيريم، اين لايه‌ها از هم جدا مي‌شوند و حالت ورقه‌ورقه پيدا مي‌کنند. مراقبت بهتر از پاها، سوهان‌زدن‌هاي مرتب و چرب‌ نگاه‌داشتن‌ مي‌تواند به بهبود اين وضعيت کمک‌ کند. ورقه‌ورقه‌شدن ناخن گاهي به دليل کمبود لينولئيک اسيد است بهترين راه براي جبران اين کمبود، استفاده از روغن‌هاي گياهي است.

سستي و شکنندگي
 

تقريبا 20 درصد زنان از شکننده بودن ناخن‌هاي خود شکايت دارند. شايد در ظاهر اين ناراحتي تنها به شکستن ساده ناخن‌ها ختم شود ولي علل اين بيماري عميق‌تر است. ناخن‌هاي شکننده، ناخن‌هايي هستند که نمي‌توانند رطوبت را در خود نگاه دارند و به همين دليل، سطح ناخن خيلي راحت خشک و شکننده مي‌شود. تيروئيد غيرفعال مي‌تواند از دلايل خشکي پوست و شکننده بودن ناخن‌ها باشد... از سوي ديگر، کمبود آهن نيز همين مشکل را پيش مي‌آورد و تنها راه درمان، خوردن ميوه و سبزي‌هاي تازه و گوشت قرمز و تخم‌مرغ است. مصرف ويتامين B کمپلکس نيز در بهبود شکنندگي ناخن‌ها موثر است. عادات روزانه نيز مي‌تواند از جمله علل سستي و شکنندگي ناخن‌ها باشد. از جمله اين عادات، شستن زياد دست‌ها و خشک‌کردن آنها است.

ناخن‌ها زبان دارند!

زردشدن ناخن‌ها
 

ناخن سالم اغلب به رنگ صورتي است اما اگر ناخن تغيير رنگ داد، نشانه بروز يک بيماري است. زردشدن ناخن‌ها گاهي نشانه عفونت ريوي يا ديابت است. ظاهرشدن لکه‌هاي زرد روي ناخن‌ها نيز نشانه بيماري پسوريازيس است. خانم‌هايي که براي مدت طولاني روي ناخن‌هايشان لاک پررنگ مي‌زنند نيز اغلب دچار زردي ناخن مي‌شوند. البته اين زردي جاي نگراني ندارد و به مرور زمان به حالت اول باز مي‌گردد.

لکه‌هاي سفيد
 

در بيشتر مواقع ظاهرشدن لکه‌هاي سفيد کوچک روي سطوح صورتي ناخن به دليل ضربه است. در صورتي که به ريشه ناخن جايي که سلول‌هاي جديد ناخن ساخته مي‌شوند، صدمه‌اي هرچند خفيف وارد شود، شما نتيجه اين صدمه را به شکل لکه‌هاي سفيدرنگ مي‌بينيد. البته چون چند هفته طول مي‌کشد تا اين سلول‌هاي تازه ساخته شده روي سطح ناخن بيايند، در نتيجه شما ضربه را فراموش کرده و تنها لکه‌هاي سفيد را مي‌بينيد. بروز لکه‌هاي سفيد روي ناخن‌ دلايل ديگري هم مي‌توانند داشته باشند. پسوريازيس، اگزماهاي پوستي، کمبود روي و... از جمله دلايل شايع بروز اين لکه‌ها است.

چرخش رنگ
 

شايع‌ترين دليل تغيير رنگ ناخن، نوعي عفونت قارچي است. عفونت مخمري و عفونت‌هاي باکتريايي به راحتي در اثر استفاده از وسايل غيراستريل و غيرشخصي در سالن‌‌هاي آرايش مي‌توانند منتقل شوند. عفونت‌هاي مخمري مي‌تواند سبب جداشدن ناخن از پوست شود. در اين حالت به تدريج ناخن از پوست فاصله مي‌گيرد و شکاف مابين آنها را ماده‌اي پنيري شکل، نرم و سفيد مي‌پوشاند، عفونت‌هاي باکتريايي سبب سبز‌شدن تدريجي ناخن مي‌شود. فروکردن اشياي تيز به زير ناخن نيز گاهي سبب بلندشدن ناخن و عفونت باکتريايي نواحي اطراف آن مي‌شود. در صورتي که پس از انجام مانيکور دچار ورم و درد ناگهاني در ناخن‌هايتان شديد، توصيه مي‌شود حتما به پزشک مراجعه کنيد تا برايتان آنتي‌بيوتيک تجويز کند.
منبع:http://www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما