بیماري 40 ميليون نفر ی

صرع، از شايع ترين بيماري‌هاي مغزي است كه مطابق با آمار سازمان بهداشت جهاني حدود 40 ميليون نفر در جهان از آن رنج مي‌برند. تقريبا80 درصد بيماران صرعي در كشورهايي هستند كه امكانات تشخيصي و درماني پيشرفته در اختيار ندارند و در نتيجه 90 درصد بيماران در اين مناطق تحت درمان موثر قرار نمي‌گيرند. صرع، از قديمي‌ترين بيماري‌هايي است
سه‌شنبه، 26 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بیماري 40 ميليون نفر ی

بیماري 40 ميليون نفر ی
بیماري 40 ميليون نفر ی


 





 
صرع، از شايع ترين بيماري‌هاي مغزي است كه مطابق با آمار سازمان بهداشت جهاني حدود 40 ميليون نفر در جهان از آن رنج مي‌برند. تقريبا80 درصد بيماران صرعي در كشورهايي هستند كه امكانات تشخيصي و درماني پيشرفته در اختيار ندارند و در نتيجه 90 درصد بيماران در اين مناطق تحت درمان موثر قرار نمي‌گيرند. صرع، از قديمي‌ترين بيماري‌هايي است كه بشر آن را شناخته است. برخي معتقدند كه در تمدن قديم به خصوص در بين‌النهرين و بابل اين بيماري به‌طور کامل شناخته شده بوده است. بقراط اولين كسي است كه بيماري را شرح داده و عامل آن را اختلالي در مغز دانسته است.
صرع عمومي ‌بدون «اورا» شروع مي‌شود، يعني بيمار از شروع آن مطلع نمي‌شود و به‌طور ناگهاني دچار حمله صرع مي‌شود. از همان لحظه شروع، هر دو نيم‌كره درگير هستند و همراه با از دست دادن هوشياري است. صرع عمومي ‌را بسته به وجود حركات تونيك، كلونيك (راست و منقبض شدن اندام‌ها) به دو نوع تشنجي و غير تشنجي تقسيم مي‌كنند.
شايع‌ترين نوع تشنج، تشنج غايب است كه هيچ گونه حركت غيرطبيعي در اندام‌ها ديده نمي‌شود. براي لحظه كوتاهي، بيمار هوشياري خود را از دست مي‌دهد ولي به زمين نمي‌افتد و احتمالا حركات غيرعادي خفيفي مانند پلك زدن در صورت بيمار مشاهده مي‌شود. در بچه‌هايي كه مبتلا به اين نوع صرع هستند، ديده شده كه براي مثال، يك خط ديكته معلم را ننوشته‌اند.
شايع‌ترين نوع صرع در افراد بالغ، صرع لوب گيجگاهي است كه يک تا سه درصد جمعيت انساني را مبتلا كرده است و يك نوع صرع موضعي پيچيده است. اين نوع صرع باعلايم صرع موضعي شروع مي‌شود و درنهايت به صرع عمومي ‌تبديل شده و هر دو نيم‌كره مغزي را درگير مي‌كند و بيمار هوشياري خود را از دست داده و به زمين مي‌افتد.
عوامل ژنتيكي، ضربات وارده به سر، سكته، تومورها، عفونت و عوامل ناشناخته ديگر، عوامل متعددي هستند كه در ايجاد صرع دخيل هستند. براي مقابله با اين بيماري، درمان‌هاي متعددي مانند درمان‌هاي دارويي يا درمان‌هاي جراحي استفاده مي‌شود ولي هنوز درمان قطعي براي آن وجود ندارد. به علت عوارض زياد درمان‌هاي دارويي و جراحي، تعداد زيادي از بيماران علاقه زيادي براي استفاده از درمان‌هاي غير معمول و سنتي مانند طب سوزني دارند ولي مطالعات برخي دانشمندان، طب سوزني را به عنوان روش درماني ضد صرع تأييد نمي‌كند.
براي فهم مكانيسم‌هاي دقيق دخيل در اين بيماري و براي دست‌يابي به روش‌هاي درماني قطعي، كارهاي تحقيقاتي زيادي در كشورهاي گوناگون دنيا و ايران در حال انجام است تا شايد روزي درماني قطعي به اين بيماران ارايه شده و آنها نيز يك زندگي آرام و بدون نگراني از بروز حمله تشنجي را تجربه كنند.
منبع: http://www.salamat.com
ae



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.