يبوست مزمن، مشکل 15 درصد مردم

يبوست شکايت شايعي در جامعه است. نزديک به يک چهارم مردم اظهار مي‌کنند که به درجاتي از يبوست مبتلا هستند ولي اگر تعاريف دقيق پزشکي را به کار ببريم، حدود 15 درصد جامعه دچار يبوست مزمن هستند.
سه‌شنبه، 26 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
يبوست مزمن، مشکل 15 درصد مردم

يبوست مزمن، مشکل 15 درصد مردم
يبوست مزمن، مشکل 15 درصد مردم


 





 
يبوست شکايت شايعي در جامعه است. نزديک به يک چهارم مردم اظهار مي‌کنند که به درجاتي از يبوست مبتلا هستند ولي اگر تعاريف دقيق پزشکي را به کار ببريم، حدود 15 درصد جامعه دچار يبوست مزمن هستند.
يبوست از نظر پزشکي تنها به سفت و خشک بودن مدفوع اطلاق نمي‌شود بلکه فواصل زياد ميان اجابت مزاج‌ها، نياز به زور زدن زياد براي عمل تخليه، احساس باقي ماندن مدفوع در روده پس از پايان عمل دفع و احساس گير کردن مدفوع در هنگام دفع با وجود دفعات اجابت مزاج مناسب که گاهي نياز به استفاده از دست براي خروج مدفوع را به وجود مي‌آورد، همه جزيي از تعريف يبوست هستند. بسياري از افراد وقتي کمتر از هفته‌اي دو تا سه بار اجابت مزاج داشته باشند به يبوست مبتلا مي‌شوند و اگر اجابت مزاج آنها کمتر از يک بار در هفته باشد، يبوست شديد تلقي مي‌شود. بيشتر کساني که يبوست دارند مبتلا به يبوست مزمن عملکردي هستند به اين معنا که براي مدت‌هاي طولاني بدون وجود بيماري زمينه‌اي يا اختلال ساختماني در دستگاه گوارش دچار يبوست هستند، يعني دير به دير دست‌شويي مي‌روند و مدفوع خشکي دارند. براي رفع اين مشکل ابتدا بايد از مصرف داروها و اعتيادات فرد مطمئن شد. مصرف ترياک و ترکيبات افيوني، ترکيبات کدئين‌دار، ضدافسردگي‌هايي مانند ايمي‌پرامين و برخي ضدتشنج‌ها و ترکيبات حاوي آهن دارويي مي‌توانند يبوست ايجاد کنند. بديهي است اگر کسي به طور مرتب از ترياک استفاده مي‌کند، يبوست مزمن دارد و در عمل هميشه نياز به درمان خواهد داشت. به هر حال قدم اول در درمان يبوست، اصلاح شيوه زندگي است که مي‌تواند بيش از 80 درصد مشکلات افراد را رفع کند.

اگر شما مبتلا به يبوست هستيد، انجام اقدامات زير را پيشنهاد مي‌کنم:
 

مصرف مايعات کافي را در نظر بگيريد. توصيه مي‌کنم به طور متوسط 10 ليوان مايعات در روز مصرف کنيد. مصرف مايعات بايد تدريجي و با فاصله از غذا باشد تا سبب ايجاد علايم سوءهاضمه و نفخ نشود. مايعات مورد نظر چاي و قهوه نيست چون اين مواد خودشان تشديدکننده يبوست هستند. بهترين مايع، آب است ولي در بيماران مبتلا به مشکلات کليوي و قلبي پيشرفته مصرف آب بايد با نظر پزشک باشد. آب‌ميوه و شير هم مناسب است، البته برخي افراد نمي‌توانند قند موجود در ميوه‌ها را خوب هضم کنند و به صورت علايم نفخ و اسهال تظاهر مي‌کند.
مصرف غذاهاي فيبردار را جدي بگيريد. فيبر در غذا اصلي اساسي در درمان يبوست مزمن است. عادت کنيد حداقل روزانه پنج وعده غذايي حاوي ميوه يا سبزي مصرف کنيد. منظورم از هر وعده، حجمي معادل يک فنجان يا کف دست است.
تحرک و پياده‌روي منظم را در برنامه خود بگنجانيد. حرکات دستگاه گوارش خيلي زياد به تحرک بدني ارتباط دارد براي همين پياده‌روي، به خصوص در صبح به رفع مشکل کمک مي‌کند.
صبحانه بخوريد، جويدن غذا در صبح محرک خوبي براي ايجاد حرکات روده است و نقش صبحانه در تنظيم صحيح سوخت و ساز بدني شناخته شده است.
منبع: http://www.salamat.com
ae



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما