تغذيه تحصيلي

در دوران مدرسه رشد کودکان به صورت يکنواختي ادامه دارد و در سال‌هاي آخر دبستان و با شروع جهش رشد به ويژه در دختران اين موضوع اهميت بسيار زيادي پيدا مي‌کند. از آنجايي که ميزان انرژي مورد نياز کودکان مدرسه‌اي به دليل تفاوت در اندازه بدن، ميزان تحرک و سرعت رشد آنها متفاوت خواهد بود بنابراين هرچه ميزان فعاليت
چهارشنبه، 11 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تغذيه تحصيلي

تغذيه تحصيلي
تغذيه تحصيلي


 

نويسنده:الهه شکرالله بابايي




 

تاثير تغذيه بر يادگيري دانش‌آموزان
 

در دوران مدرسه رشد کودکان به صورت يکنواختي ادامه دارد و در سال‌هاي آخر دبستان و با شروع جهش رشد به ويژه در دختران اين موضوع اهميت بسيار زيادي پيدا مي‌کند. از آنجايي که ميزان انرژي مورد نياز کودکان مدرسه‌اي به دليل تفاوت در اندازه بدن، ميزان تحرک و سرعت رشد آنها متفاوت خواهد بود بنابراين هرچه ميزان فعاليت بدني دانش‌آموز بيشتر باشد طبعا به انرژي بيشتري نياز دارد که اين انرژي توسط کربوهيدرات‌ها که عمدتا در نان و غلات وجود دارند تامين خواهد شد البته چربي‌ها نيز منابع تامين‌کننده انرژي هستند. در صورتي که انرژي مورد نياز فرد از اين منابع تامين شود پروتئين مصرفي که بايد صرف رشد و ترميم بافت‌هاي بدن شود صرف توليد انرژي مي‌شود. بهتر است براي تامين انرژي مورد نياز کودکان سنين مدرسه گروه نان و غلاتي مثل برنج، ماکاروني ... را در برنامه غذايي آنان بگنجانيم چون تغذيه صحيح در قدرت يادگيري کودکان موثر است، از اين رو توجه به ايمن بودن خوراک (مخصوصا غذاهايي که در خارج از منزل تهيه مي‌شود) بسيار حايز اهميت است.

نکات مهم ايمني تغذيه دانش‌آموزان
 

1) حتما وعده صبحانه را مصرف کنند زيرا عدم مصرف صبحانه اثرات منفي بر يادگيري آنان خواهد داشت به خصوص آنکه کارايي آنان در انجام تکاليف رياضي کاهش پيدا مي‌کند.
2) حتي‌المقدور شب‌ها شام را زودتر ميل کنند و در ساعت معيني به رخت‌خواب بروند تا صبح‌ها زودتر از خواب بلند شوند و وقت کافي براي مصرف صبحانه را داشته باشند.
3) در وعده صبحانه استفاده از غذاهايي از قبيل نان و پنير و گردو، نان و کره و مربا، نان و تخم‌مرغ همراه با يک ليوان شير و... توصيه مي‌شود.
4) حتما استفاده از ميان‌وعده فراموش نشود البته ميان‌وعده‌هايي مثل ميوه‌هاي تازه و خشکباري مانند کشمش، خرما، انجير، پسته، بادام، گردو، توت‌خشک، نان و پنير و گردو، نان و تخم‌مرغ و شير و کيک، شير و کلوچه، ساندويچ مرغ و عدسي و... توصيه مي‌شود.
5) سعي کنند مصرف شکلات، شيريني، نوشابه‌هاي گازدار، ساندويچ سوسيس و کالباس، پفک، چيپس، لواشک، آلوچه، يخمک، پاستيل و... را محدود کنند زيرا استفاده بي‌رويه از اين مواد علاوه بر اينکه باعث مستعد شدن کودک به ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي، ديابت، چاقي و ... مي‌شود به دليل آنکه سيري کاذب و کم‌اشتهايي به دنبال دارد جايگزين يک وعده اصلي غذا شده و در نتيجه دانش‌آموز دچار کمبودهاي تغذيه‌اي و افت‌ يادگيري خواهد شد.
6) سعي کنند از هله‌هوله‌هايي مثل کيک و بيسکوييت و شکلات کمتر استفاده کنند زيرا باقي ماندن اين مواد روي دندان‌ها باعث پوسيدگي آنها مي‌شود لذا پس از مصرف چنين موادي حتما دندان‌ها را خوب بشويند و يا لااقل کمي آب بنوشند.
7) از خريد مواد غذايي که توسط دوره‌گردها به فروش مي‌رسد جدا خودداري نمايند زيرا موادي که اغلب به وسيله اين افراد عرضه و توزيع مي‌شوند بسيار آلوده است و اصول بهداشتي در تهيه آن رعايت نشده و گرد و غبار و دود محيط هم اغلب با اين مواد غذايي آميخته مي‌شود که براي سلامت مضر است.
8) هيچ‌گاه از افراد غريبه مواد غذايي قبول نکنند زيرا ممکن است آلوده و خطرناک باشند.
9) سعي کنند موادغذايي را به اندازه نياز خود مصرف نمايند و از افراط و تفريط دوري کنند.
10) قبل از خوردن مواد غذايي حتما دست‌هاي خود را با آب و صابون بشويند.
11) در هنگام خريد موادغذايي به تاريخ توليد و تاريخ انقضاي آن توجه کنند.
منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.