پوستم خشکه، دکتر!

خشکي پوست يک بيماري واحد نيست؛ بلکه واژه‌اي است که به طور کلي، به پوستي اطلاق مي‌شود که در لمس و معاينه، خشن و خشک است و نمايي کدر و پوشيده از پوسته‌هاي ظريف و گاهي ترک‌‌خورده دارد. عوامل و بيماري‌هاي...
يکشنبه، 21 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پوستم خشکه، دکتر!

پوستم خشکه، دکتر!
پوستم خشکه، دکتر!


 

نويسنده:دکتر حسن صيرفي*




 
خشکي پوست يک بيماري واحد نيست؛ بلکه واژه‌اي است که به طور کلي، به پوستي اطلاق مي‌شود که در لمس و معاينه، خشن و خشک است و نمايي کدر و پوشيده از پوسته‌هاي ظريف و گاهي ترک‌‌خورده دارد. عوامل و بيماري‌هاي متعددي هستند که مي‌توانند موجب بروز پوست خشک شوند.
شايد تغييرات فصلي و آمدن پاييز و زمستان به شيوع بيشترخشكي پوست منجر شود ولي مهم‌ترين عامل ايجاد خشکي پوست، بالا رفتن سن است. اين مشكل با افزايش سن بيشتر مي‌شود چون اختلالات جزيي‌اي که در ساختمان و عملکرد پوست در افراد مسن ايجاد مي‌شود و همچنين کاهش ميزان آب لايه‌هاي سطحي پوست موجب مي‌شود تقريبا تمام افراد مسن به‌طور طبيعي با اين مشکل مواجه شوند و اين خشكي در قسمت قدامي ساق‌پاهايشان به خوبي قابل رويت است. گاهي اين خشکي همراه با خارش شديد است و البته اين حالت به خوبي به مرطوب‌کننده‌ها جواب مي‌دهد.
خشكي پوست هم مانند هرعلامت يا بيماري ديگري مي تواند در اثر يک عامل يا چند عامل به وجود بيايد. بايد عامل اصلي به‌وجود آورنده را شناخت و درمان مناسبي براي آن تجويز کرد.
اصل كلي براي درمان خشکي پوست عبارت است از مشخص کردن عامل اصلي ايجادکننده خشکي پوست و حذف آن. يعني امکان دارد شما دچار اختلالي در غدد دروني بدن باشيد، مانند کم‌کاري تيروييد، تا اين عامل تشخيص داده نشود درمان اصلي صورت نمي‌گيرد.چون مشکل تيروييد مي‌تواند با خشکي پوست و ريزش موها و تورم پوست همراه باشد. در اين موارد علاوه بر استفاده از مرطوب‌کننده‌ها، با تصحيح عملکرد غده تيروييد از طريق تجويز داروهاي مخصوص، درمان خواهيد شد. گاهي امکان دارد به بيماري کبدي و کليوي دچار باشيد.
کساني که به نارسايي مزمن کليه مبتلا هستند يا دياليز مي‌شوند، ممکن است همراه با خشکي پوست دچار خارش شديد هم باشند. در اين افراد پزشک با استفاده از نوردرماني خارش را کم مي‌کند. حتي‌ امکان دارد به دليل استفاده از استخرهاي آب‌گرم همراه با کلر که يک ترکيب خشک‌کننده است پوست شما خشن و خشک شده باشد. در اين مورد توصيه مي‌کنم پس از استخر، با‌‌‌ آب‌ولرم دوش بگيريد و بدن را با مواد پاک‌کننده ملايم بشوييد و سپس با حوله خشک کرده و ظرف 3 يا 4 دقيقه پس از خشک کردن پوست از ترکيبات مرطوب کننده استفاده کنيد. بايد به‌طور متوسط 2 يا 3 بار در روز پوست خود را با مرطوب‌کننده‌ها نرم کنيد.
اصل بعدي درمان تنظيم ميزان رطوبت محل کار يا منزل است و اينکه دقت کنيد هرگز هنگام شست‌وشو از ترکيبات پاک‌کننده قوي استفاده نکنيد و در مورد نوع صابون يا شامپوي خود با پزشکتان مشورت کنيد.

پي‌نوشت‌ها:
 

* متخصص پوست و مو

منبع: www.salamat.com




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط