اثر ترکيبات غذايي بر کنترل اشتها

شيوع چاقي در طي چند دهه اخير به طور ناگهاني افزايش يافته است اين بيماري باعث به مخاطره انداختن سلامت انسان ها شده و سبب بروز بيمارهاي قلبي عروقي، ديابت نوع 2، سکته مغزي، افزايش چربي هاي خون، افزايش فشار...
شنبه، 24 ارديبهشت 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اثر ترکيبات غذايي بر کنترل اشتها

اثر ترکيبات غذايي بر کنترل اشتها
اثر ترکيبات غذايي بر کنترل اشتها


 

نويسنده:شيوا طباطبايي




 

اثر ترکيبات غذايي بر کنترل اشتها

شيوع چاقي در طي چند دهه اخير به طور ناگهاني افزايش يافته است اين بيماري باعث به مخاطره انداختن سلامت انسان ها شده و سبب بروز بيمارهاي قلبي عروقي، ديابت نوع 2، سکته مغزي، افزايش چربي هاي خون، افزايش فشار خون، نقرس، برخي از انواع سرطان ها، عوارض استخواني، بيماري هاي ريوي، بيماري هاي کيسه صفرا، عوارض پوستي، ناباروري و وقفه تنفسي در خواب و همچنين ديگر بيماري ها مي گردد؛ اخيراً دانشمندان مطالعات زيادي را در زمينه علل بروز چاقي و ارائه راهکاري معقول جهت درمان و پيشگيري از افزايش وزن و شيوه صحيح کاهش وزن انجام داده اند.
از بين تحقيقات صورت گرفته در اين رابطه، ترکيبات غذايي که احتمال مي رود در کنترل دريافت غذا و تعادل انرژي دريافتي موثر باشند، به طور ويژه مورد توجه قرار گرفته اند.
مطالعات اخير نشانگر نقش مهم فيبرهاي غذايي در کنترل اشتها و دريافت غذا مي باشد.
ميوه ها، سبزي ها، حبوبات، غلات، سبوس گندم و جو دوسر منشاء اصلي فيبرهاي غذايي هستند. مقدار توصيه شده فيبر غذايي در روز توسط متخصان تغذيه 25-20 گرم است، اما بررسي ها نشان مي دهند که اکثر مردم مقدار کافي فيبر از طريق غذاي روزانه دريافت نمي کنند و اين امر در شيوع چاقي و بيماري هاي ناشي از آن موثر مي باشد.
يکي ديگر از ترکيبات غذايي که مي تواند نقش موثري در کنترل اشتها و کاهش وزن بدن داشته باشد پروتئين است. ميزان خاصيت سير کنندگي پروتئين هاي مختلف با يکديگر متفاوت مي باشد. به عنوان مثال ارزش سير کنندگي پروتئين آب پنير که بخشي از پروتئين شير است. نسبت به آلبومين سفيده تخم مرغ بيشتر مي باشد. زيرا پروتئين آب پنير به صورت دست نخورده از معده وارد روده شده و در روده هضم مي شود، بنابراين مدت زمان طولاني تري را براي عمل هضم به خود اختصاص مي دهد، اما کازئين که پروتين شير است، بر اثر اسيد موجود در معده هضم شده و هنگامي که وارد روده مي شود، سريع تر از پروتئين آب پنير جذب مي گردد.
با توجه به نکاتي که ذکر شد، فيبر و پروتئين موجود در رژيم غذايي در کاهش سطح انرژي و افزايش احساس سيري موثر هستند و چنانچه در رژيم هاي کم کالري به ميزان مناسب در نظر گرفته شوند، در موفقيت برنامه غذايي کاهش وزن بسيار موثر خواهند بود. ميزان دريافت پروتئين و فيبر غذايي بايد در محدود توصيه شده توسط متخصصان تغذيه باشد، در غير اين صورت با دريافت نامتعادل فيبر و پروتئين ممکن است، سلامتي فرد به مخاطره بيفتند.
منبع:نشريه دنياي تغذيه - ش100



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط