بهبود جريان خون با نياسين

نياسين نام ژنريک نيکوتيناميد و اسيد نيکوتنيک است که ويتامين محلول درآب و متعلق به ويتامين هاي گروه B مي باشد. نياسين به عنوان جزئي ازکوآنزيم هايي است که براي متابوليسم و توليد انرژي در تمام سلول ها ضروري مي باشد. نياسين مي تواند ازاسيد آمينه اساسي تريپتوفان سنتزشود. اگرچه اين سنتز کارايي بالايي ندارد، اما دريافت تريپتوفان و تبديل آن به نياسين در اقتصاد کلي نياسين موثر مي باشد.
دوشنبه، 2 خرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بهبود جريان خون با نياسين

 بهبود جريان خون با نياسين
بهبود جريان خون با نياسين


 

نويسنده: سيده سارا حکيم




 
نياسين نام ژنريک نيکوتيناميد و اسيد نيکوتنيک است که ويتامين محلول درآب و متعلق به ويتامين هاي گروه B مي باشد. نياسين به عنوان جزئي ازکوآنزيم هايي است که براي متابوليسم و توليد انرژي در تمام سلول ها ضروري مي باشد.
نياسين مي تواند ازاسيد آمينه اساسي تريپتوفان سنتزشود. اگرچه اين سنتز کارايي بالايي ندارد، اما دريافت تريپتوفان و تبديل آن به نياسين در اقتصاد کلي نياسين موثر مي باشد.

عملکرد نياسين در بدن:
 

اين ويتامين نقش بسيارمهمي در حذف مواد شيمياي سمي و مضر دربدن دارد و نيز به بدن در سنتز انواع هورمون هاي جنسي و مرتبط با استرس در غده آدرنال و ساير بخش هاي بدن کمک مي نمايد. نياسين در عملکردDNA و رشد و بلوغ سلول ها در بدن موثر مي باشد و همچنين با جلوگيري ازآسيب به DNA در پيشگيري از سرطان اهميت دارد.
وجود اين ويتامين براي ساخت اسيد هيدروکلريک در معده ضروري مي باشد. اين اسيد همچنين به عملکرد صحيح پانکراس کمک مي نمايد.

نياسين و سلامتي:
 

1- کلسترول بالا: اين ويتامين براي کاهش کلسترول بد (LDL) و تري گليسيريد خون به کار مي رود. همچنين موجب افزايش کلسترول خوب (HDL) مي شود. در بررسيهاي انجام شده، دوز بالاي نياسين HDL کلسترول را بالا برده و LDL و TG خون را کاهش داده است. تاثير نياسين در افزايش کلسترول خوب بيشتراست، اما اثر آن در کاهش LDL کلسترول نسبت به ساير داروهاي کاهنده کلسترول کمتر مي باشد.
2- تصلب شرايين: اين ويتامين موجب آزاد کردن هيستامين مي شود. هيستامين بر روي رگ هاي خوني اثرمي گذارد و موجب گشاد شدن آنها مي شود و جريان خون بهتر در تمام نقاط بدن جريان مي يابد. بررسي هاي نشان داده اند که دوز بالاي دارو درماني با نياسين در جلوگيري از پيشرفت تصلب شرايين (تشکيل پلاک در رگ هاي خوني که منجر به لخته شدن خون مي شود) و کاهش خطر بازگشت مجدد حملات قلبي موثر است.
3- ديابت: نياسين همراه با عنصر کروم در تنظيم قندخون (از طريق بهبود عملکرد هورمون انسولين) موثر مي باشد.
4- استئوآرتريت: اين ويتامين موجب افزايش حرکت مفاصل، بهبود قدرت عضلاني و کاهش خستگي عضلات و مفاصل در بيماران مبتلا به استئوآرتريت و روماتيسم مي شود. بررسي ها نشان داده اند که نياسين داراي عملکرد ضد التهابي است و براي درمان روماتيسم (بيماري که همراه با التهاب مفاصل است) مفيد مي باشد.
5-سايراثرات: نياسين با گشاد کردن مويرگ هاي مغزدرتسکين حالت هايي مانند اسکيزوفرني، افسردگي، توهم و جنون موثر مي باشد.
اين ويتامين همچنين در افراد مسن موجب بهبود حافظه مي شود و اکسيژن بيشتري را براي مغز فراهم مي آورد.
ساير اثرات آن شامل بهبود جوش صورت جواني، ميگرن، سرگيجه، افزايش فشار خون، اسهال، بينايي و جلوگيري از آب مرواريد مي باشد.

 بهبود جريان خون با نياسين

منابع غذايي نياسين:
 

مقدار قابل توجهي از نياسين در بسياري از مواد غذايي وجود دارد. گوشت بدون چربي، مرغ، ماهي، بادام زميني و مخمر منابع غني هستند. نياسين اغلب به شکل نيکوتنيک اسيد متصل به پروتئين در بافت هاي گياهي و به شکل نيکوتين آميد در بافت هاي حيواني وجود دارد. شير و تخم مرغ حاوي مقدارکمي نياسين هستند، اما منابع عالي از ترپيتوفان مي باشند که مقدار زيادي معادل نياسين از آنها حاصل مي شود.

کمبود:
 

از سرخط علايم اوليه کمبود نياسين شامل بي اشتهايي، سوء هاضمه، ضعف عضلاني و بثورات پوستي شبيه به آفتاب سوختگي است.
کمبود شديد نياسين منجر به پلاگر مي شود که علايم آن عبارتند از التهاب پوست، زوال شديد عقل، اسهال، لرزش، دردناک شدن زبان (زبان گاوي) معمولاً تغييرات پوستي بارزترين علامت است. پلاگر درمان نشده مي تواند منجر به مرگ شود.

مسموميت:
 

به طورکلي مسموميت با نياسين کم است. اگرچه دوزهاي بالا در حد 2-1 گرم نيکوتنيک اسيد سه بار در روز (مقداري که به منظور پايين آوردن غلظت کلسترول خون تجويزمي شود)، مي تواند عوارض جانبي داشته باشد.
عارضه عمده دوز بالا، آزاد شدن هيستامين است که باعث گرفتگي مي شود. بيماران با سابقه بيماري کبد يا زخم معده نبايد مکمل نياسين دريافت نمايند، چون دوزبالاي نياسين موجب آسيب به کبد مي شود.

تأثير پروسه ها بر روي نياسين:
 

هوا، نورو گرما کمترين تاثير را روي عملکرد اين ويتامين تاثير مي گذارند، عبارتند از: مشکلات گوارشي، اسهال مزمن و بيماري التهابي روده که موجب کمبود نياسين مي شوند.
داروهايي که برنياسين اثر مي گذارند، عبارتند از: داروهاي ضد بارداري (موجب کاهش دسترسي بدن به نياسين مي شوند) و ايزونيازيد (که براي درمان سل به کار مي رود) که موجب کمبود اين ويتامين مي شوند.
منبع:نشريه دنياي تغذيه، شماره 98.




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط