نور آفتاب عامل جوش های پوستی

افرادی که دچار آکنه هستند اغلب تصور می کنند که نور خورشید وضعیت پوستشان را بهبود می بخشد، حال آنکه این تصوری نادرست درباره تأثیر مثبت نور خورشید بر روی پوست است، اگر هم تأثیری داشته باشد، تنها چند هفته به طول می انجامد.
پنجشنبه، 21 بهمن 1400
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نور آفتاب عامل جوش های پوستی

 وضعیت پوست افرادی که دچار آکنه هستند،اغلب با نور خورشید بهبود می یابد. اما دقت داشته باشید که این تصوری اشتباه و این بهبودی کوتاه مدت است. عدم محافظت پوست در مقابل نور خورشید خطر جهش آکنه در هنگام بازگشت از تعطیلات را به همراه دارد.
 

تأثیر سودمندی نور آفتاب بر روی آکنه 

افرادی که دچار آکنه هستند اغلب تصور می کنند که نور خورشید وضعیت پوستشان را بهبود می بخشد، حال آنکه این تصوری نادرست درباره تأثیر مثبت نور خورشید بر روی پوست است، اگر هم تأثیری داشته باشد، تنها چند هفته به طول می انجامد.

در واقع قرار گرفتن در معرض آفتاب پوست را خشک می کند، به علاوه برنزه شدن در مقابل آفتاب رنگ پوست را تعدیل می کند و باعث می شود که تصور کنیم این جوش ها ناپدید شده اند. به همین جهت به نظر می رسد که آکنه ها در تابستان بهبود می یابند.

کاهش استرس در زمان تعطیلات ، نمک موجود در آب دریا و کلر استخرها نیز عواملی هستند که باعث کاهش آکنه ها در تابستان و تقویت تصور تأثیر آفتاب بر روی آنها می شوند.

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش باعث ضخیم شدن لایه رویی پوست و بسته شدن منافذش می شود. ادامۀ این پدیده در طولانی مدت مانع دفع سبوم sebum و در نتیجه تشکیل جوش های سیاه و کیست های کوچک می شود؛ این جوش ها هنگام بازگشت از تعطیلات عود می کنند.

بهبودی تابستانی جوش ها تصوری اشتباه است. بالعکس، توصیه می شود که پوستمان را در مقابل نورآفتاب توسط کرم های مناسب نوع پوست حفاظت کنیم.

بعضی اوقات نور خورشید آکنه ها را به طور جدی تشدید می کند ،دقت داشته باشید که اگر نور خورشید تأثیری نسبی در بهبودی آکنه در برخی افراد دارد، در بعضی افراد هم باعث حمله نوعی آکنه با نام آکنۀ خورشیدی می شود.

از سوی دیگر، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب باعث تشدید فوری آکنه در افراد مبتلا به این عارضه می گردد.

برخی درمان های پزشکی در مقابل آکنه پوست را در مقابل آفتاب آسیب پذیر می کند.

داروهایی وجود دارند که ممکن است پوست را در مقابل آفتاب حساس کنند و احتمال آفتاب زدگی های شدید را افزایش دهند. این داروها شامل سیکلین ها، پروکسید بنزویل و ایزوترنوئید است.گرچه استفاده از این داروها در هنگامی که آکنه داشته باشید در تابستان ضروری است.اما توصیه می شود که این داروها شب روی پوست مالیده شوند و صبح ها پاک شوند.
 

محافظت در برابر آکنه

کرم های ضدآفتاب نباید کمدوژن (ایجاد کننده جوشهای سر سیاه ) و چرب باشند، بنابراین بهتر است از کرم هایی که حاوی آب و بدون روغن هستند استفاده شود.

برای آکنه کرم هایی توصیه می شوند که به شکل اسپری هستند زیرا این کرم ها چربی کمتری دارند. از آنجایی که قرار گرفتن در معرض آفتاب باعث خشک شدن پوست می شود، بنابراین باید در تابستان به میزان زیادی آب مصرف کرد تا پوست نرم تر شود و سبوم راحت تر دفع گردد.

مسلماً کابین های برنزه ممنوع هستند زیرا در آنها اشعه های ماوراء بنفش مصنوعی که باعث ضمختی و پیری پوست می شوند، افزایش می یابند. در عوض کرم های برنزه کننده که فاقد کمدون و متناسب با نوع پوست باشند، می توانند مورد استفاده قرار گیرند. البته بسیار مناسب تر است که برای درمانی مناسب از پزشک تان مشاوره بگیرید.
 

استفاده از ضد افتاب برای جلوگیری از آکنه

آفتابی که  به سطح زمین می‌تابد، از چندین نوع اشعه تشکیل شده که مهم‌ترین و تاثیرگذارترین آن‌ها بر پوست، اشعه ماوراء بنفش (UV)  است. اشعه ماوراء بنفش نیز خود به دو قسمت ماوراء بنفش نوع A (UVA) و ماوراء بنفش نوع B (UVB) تقسیم می‌شود. اشعه UVB می‌تواند موجب قرمزی و آفتاب‌سوختگی شود، در حالی که اشعه UVA می‌تواند موجب ایجاد چین و چروک زودرس برای پوست شود. با دانستن این اطلاعات، مشخص می‌شود که آفتاب می‌تواند برای هر نوع پوستی مضر باشد و انواع پوست، تفاوت چندانی در نتایج مخرب آن، ایجاد نخواهند کرد. بنابراین ضد آفتاب باید تبدیل به جزئی جدانشدنی از روتین مراقبتی همه، در هر فصل سال شود. از آن جایی که اغلب پوست‌های جوشدار از نوع چرب هستند، می‌توانیم تاثیر آفتاب بر آن‌ها را این گونه بررسی کنیم.

در ابتدا باید بدانید که آفتاب می‌تواند موجب حساسیت بیش‌تر پوست‌های جوش‌دار شود و جای زخم و جوش‌های صورت را وخیم‌تر و تیره‌تر کند.

آفتاب می‌تواند موجب خشکی پوست و از بین رفتن سلول‌های پوستی شود. این سلول‌های مرده نیز می‌توانند با مسدود کردن منافذ پوست، جوش‌های پوستی را بیش‌تر کنند.

از طرفی خشکی پوست، بر اثر آفتاب می‌تواند موجب ترشح بیشتر چربی برای جبران چربی از دست رفته در پوست‌های چرب شود. همین امر می‌تواند جوش‌های صورت را تشدید کند.
 

طرز استفاده از ضد آفتاب

برای این که از تاثیر ضد آفتاب بر جوش صورت خود سود ببرید، نیاز است که طرز استفاده صحیح از آن را نیز بدانید. برای این کار ابتدا صورتتان را با یک شوینده ملایم و مناسب پوست خود، بشویید. سپس از ضد آفتاب استفاده کنید. توجه داشته باشید که حتی بهترین ضد آفتاب‌ها از بهترین برندها نیز پس از ۳ تا ۴ ساعت تاثیر محافظت‌کننده خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین حتما هر ۲ یا ۳ ساعت یک بار، ضد آفتاب خود را تجدید کنید.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که اثرات مخرب آفتاب تنها برای فصل تابستان نیست و برای بهره بردن از تاثیر ضد آفتاب بر جوش صورت یا هر نوع پوست دیگری، باید حتما از آن در تمام طول سال و حتی در ابری‌ترین روزها نیز استفاده کنید.


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط