استفاده از برخی امکانات شبکه در لینوکس )

یکی از ملزومات اتصال اولیه به یک شبکه محلی وجود کارت شبکه و تشخیص آن از جانب لینوکس است . این کار در مراحل نصب لینوکس و به صورت خودکار انجام می شود . پس از ورود به محیط KDE لینوکس لازم است تا قبل از هر کاری جهت استفاده از امکانات شبکه اقدام به پیکربندی کارت شبکه مورد نظر نمود .
پنجشنبه، 27 مرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
استفاده از برخی امکانات شبکه در لینوکس )

استفاده از برخی امکانات شبکه در لینوکس
استفاده از برخی امکانات شبکه در لینوکس


 





 
کارت شبکه :
یکی از ملزومات اتصال اولیه به یک شبکه محلی وجود کارت شبکه و تشخیص آن از جانب لینوکس است . این کار در مراحل نصب لینوکس و به صورت خودکار انجام می شود .
پس از ورود به محیط KDE لینوکس لازم است تا قبل از هر کاری جهت استفاده از امکانات شبکه اقدام به پیکربندی کارت شبکه مورد نظر نمود .
برنامه ویژه تنظیم کارت شبکه در بعضی از لینوکس ها مثل Knoppix از همان ابتدی بالا آمدن سیستم عامل در منوی اصلی برنامه های لینوکس و تحت عنوان Configure Network Card وجود دارد .
در برخی لینوکس های دیگر این برنامه به صورت پیش فرض در لیست برنامه های اصلی قرار ندارد بلکه باید آن را از طریق پکیج ویژه نصب برنامه در آن لینوکس مثل پکیج Yast و قسمت Network Drive در لینوکس Suse نصب کرد .
پس از اجرای این برنامه دو اتفاق باز هم برحسب نوع لینوکس مورد استفاده ممکن است رخ دهد . کاری که قرار است انجام شود این است که به تنظیمات کارت شبکه با دادن یک آدرس IP جهت ورود به شبکه اقدام شود . این کار یا ممکن است به صورت گرفتن اطلاعات لازم از کاربر به صورت مرحله به مرحله و نهایتا جمع آوری این اطلاعات و خواندن آن به دستور IPCNFG باشد یا این که یک پنل گرافیکی ویژه این کار باز شده و شروع به درخواست آن اطلاعات نماید . در هر صورت در هنگام تنظیم کارت شبکه کاربر باید اطلاعات زیر را برای ورود به شبکه به سیستم وارد نماید :
Use DHCP Broadcast .1
در هر شبکه یک سرور DHCP وجود دارد . این سرور مسئول ارایه یک آدرس به هر کامپیوتری است که به آن متصل می شود ( IP ) . با وجود چنبن سروری در شبکه هر کامپیوتر به ازی هر دفعه ای که به شبکه وارد می شود یک آدرس IP به صورت دینامیک از سرور دریافت می کند . پس کامپیوتر های یک شبکه هیچگاه داری آدرس IP ثابتی نبوده و این سرور است که مشخص می کند چه آدرسی به چه کامپیوتری داده شود . اگر سئوال فوق را با فشردن کلید YES جواب دهید آنگاه از شما خواسته می شود تا آدرس IP سرور DHCP را وارد کنید و اگر جوابتان منفی باشد آنگاه اعلام کرده اید که می خواهید یک آدرس IP ثابت برای کامپیوتر خود تعیین کنید . بنابرین باید به قسمت دوم سوالات پاسخ دهید .
IP Address for rth0 .2
در این قسمت باید یک آدرس IP برای انتصاب دایم به کامپیوتر خود وارد نمایید . به عنوان مثال از آدرس 192.168.110.50 یا شبیه آن برای اتصال به یک شبکه محلی استفاده کنید . لازم به ذکر است که اگر سوال اول را " بلی " جواب داده باشید به جای این سوال از شما آدرس سرور DHCP پرسیده خواهد شد .
Network Mask for eth0 .3
این آدرس الگوی آدرس دهی و در واقع کلاس IP انتخاب شده برای سیستم است که معمولا در شبکه های محلی به صورت 255.255.255.0 انتخاب می شود .
Broadcast Address .4
این آدرس دامنه آدرس های IP موجود در شبکه را برای ارتباط با کامپیوتر ما بیان می کند که بر اساس Mask وارد شده در قسمت قبل محاسبه شده و صرفا از شما یک تایید برای آن می گیرد . طبق مسک وارد شده در قسمت قبل این آدرس قاعدتا به صورت 192.168.110.254 می باشد .
Default Gateway .5
همانند سرور DHCP در هر شبکه یک کامپیوتر می تواند نقش دروازه را بازی کند . وظیفه دروازه این است که وسیله ارتباط بین شبکه محلی موجود را با جهان خارج برقرار سازد این سرور از طریق مکانیسم Routing بین شبکه محلی و کامپیوتر های راه دور ( Remote ) پلی برقرار می سازد و امکان دسترسی آنها به یکدیگر را فراهم می کند . به هرحال به توجه به ماهیت شبکه محلی موجود و وجود چنین سروری در سیستم می توان این پرسش را پاسخ داد .
Name server.6
یک استاندارد TCP/IP است که مسئول تبدیل نام کامپیوتر ها به آدرس IP مخصوص به هر کدام است بدین وسیله کامپیوتر ها می توانند هنگام ارتباط با یکدیگر به جا این که مجبور به کار سختی مثل تبادل آدرس های نه چندان مانوس IP شوند اسامی با مسمای یکدیگر را به کار ببرند . به همین دلیل وجود یک مترجم یا تبدیل کننده در شبکه لازم است تا هر کامپیوتری نام کامپیوتر دیگر مورد نظر خود را به او بدهد و او آدرسIP آن را برگرداند و من بعد تماس بین آن دو از طریق این آدرس انجام می گیرد . نکته ای که در زمینه پاسخ به این سوالات وجود دارد این است که تمام سرور های گفته شده می توانند مثلا در یک کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز 2000 سرور خلاصه شود و جواب تمامی آدرس های خواسته شده فوق آدرس همان سرور مثلا 192.168.110.10 باشد . پس از اتمام پیکربندی کارت شبکه زمان استفاده از امکانات مختلف شبکه محلی فراهم می شود .)
تنظیم مودم :
برخلاف پیکربندی کارت شبکه که معمولا برای کارت های رایج بدون درد سر انجام می شود مودم ها ( خصوصا مودم های داخلی ) در برخی موارد کاربران لینوکس را با مشکل مواجه می سازد .
در لینوکس برنامه شماره گیری به نام KPPP وجود دارد که ضمن کمک به تنظیم مودم عمل شماره گیری را فراهم می سازد برای این کار پس از اجرای این برنامه و انتخاب ISP به منظور اتصال به شبکه راه دور یا قسمت Setup به سراغ پنل Device می رویم و نوع اتصال مودم را انتخاب می کنیم در این قسمت گزینه های مختلفی وجود دارد که قابل انتخاب است مثلا اتصال ttys0 همان پورتی است که کاربران ویندوز آن را بعنوان اولین پورت سریال یا Com1 می شناسند یا ttys1 معادل Com2 است و الی آخر هر کدام از این پورت ها که انتخاب شدند باید به ازی هر کدام از آن سری هم به پنل Modem زده و دگمه Qvery Modem را بزنیم تا اگر لینوکس موفق به کشف مودم در پورت مورد نظر شد پیغام Modem is ready نمایان شود .
استفاده از امکانات شبکه
یکی از اولین فواید دسترسی به کامپیوتر های موجود در یک شبکه استفاده از فایل های موجود بر روی ؛ آنهاست برنامه XSMBROWser یا همان سامبای مشهور این امکان را برای ما فراهم می سازد پس از اجری این برنامه صفحه ای نمایان شده و از ما می خواهد تا با انتخاب شبکه مورد نظر کار خود را انجام دهیم در اینجا ابتدا به وسیله کلیک کردن بر روی دگمه +Network یک شبکه را به سامبا معرفی می کنیم .
در این جا یک نام اختیاری برای آن انتخاب کرده و نوع ارتباط با آن شبکه را در قسمت Type مشخص می نماییم که می تواند یکی از دو حالت زیر باشد :
Broadcast .1
در این حالت کامپیوتر اضافه شده به شبکه یک آدرس IP را بعنوان دامنه یا محدوده در شبکه رها می کند و هر کامپیوتری که آدرسش در این محدوده قرار گیرد به آن جواب می دهد و در لیست کامپیوتر هایی که برخی از فایل هایشان قابل دسترسی است قرار می گیرد مثلا اگر آدرس 192.168.110.255 را وارد کنیم کلیه کامپیوتر هایی که با آدرس 192.168.110.0 هستند به آنها جواب می دهند .
Wins .2
در این حالت کامپیوتر های موجود در شبکه از یک سرور با ویژگی ؛ Wins استفاده می کنند و می توانند با رجوع به این سرور واحد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند کافی است در این جا آدرس IP مربوط به سرور Wins را به همراه یک نام کاربر و رمز عبور معتبر دامنه شبکه وارد نماییم سرور Wins مسوول نگهداری لیستی از کامپیوتر های موجود در شبکه به همراه آدرس IP آنهاست و هر گاه کامپیوتری نیاز به ارتباط با کامپیوتر دیگری داشته باشد آدرس IP آن را از سرور Wins درخواست می کند به هر صورت پس از انتخاب یکی از دو حالت فوق لیستی از کامپیوتر های شبکه نمایان می شود که با کلیک بر روی هر کدام می توان به فایل های به اشترک گذاشته شده آنها دسترسی پیدا کرد . )
منبع:وفاق
ارسال توسط کاربر محترم سایت : sajad2007




 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط