خبرهاي جهان هوافضا

شاخه تحقيقات و توسعه کمپاني بوئينگ که به Phantom Works معروف است تصوير مفهومي جديدي از يک جنگنده نسل ششم منتشر ساخته است که انتظار مي رود بعد از سال 2025 جانشين ناوگان F/A-18E/F نيروي دريايي شود. اين طرح جت مفهومي دو موتوره دو سرنشينه بدون دم با نام F/A-XX شناخته مي شود که بر پايه استراتژي
سه‌شنبه، 12 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خبرهاي جهان هوافضا

 خبرهاي جهان هوافضا
خبرهاي جهان هوافضا


 






 

بوئينگ تصاويري از جت مفهومي سرنشين دار F/A-XX را به نمايش گذاشت
 

شاخه تحقيقات و توسعه کمپاني بوئينگ که به Phantom Works معروف است تصوير مفهومي جديدي از يک جنگنده نسل ششم منتشر ساخته است که انتظار مي رود بعد از سال 2025 جانشين ناوگان F/A-18E/F نيروي دريايي شود. اين طرح جت مفهومي دو موتوره دو سرنشينه بدون دم با نام F/A-XX شناخته مي شود که بر پايه استراتژي نيروي دريايي ايالات متحده طراحي شده ولي هنوز به صورت يک درخواست رسمي از طرف نيروي دريايي ارائه نشده است. هرچند که در اين تصوير يک کاکپيت دو نفره با چيدمان پشت سر هم ديده مي شود ولي مقامات بوئينگ اظهار داشتند که بسته به ماموريت و پيشرفت فن آوري، اين هواپيما مي تواند سرنشين دار و يا بدون سرنشين باشد. تصوير ارائه شده طرح بال ترکيبي و بخش کاکپيت تا دماغه معمولي که در بيشتر جنگنده ها ديده مي شود را شامل است. در خور توجه است سال پيش نيروي دريايي ايالات متحده اعلام کرد که هر دو گونه سرنشين دار يا بدون سرنشين جنگنده از سرعت کروز ريز صورت با مداومت پروازي تا 50 ساعت برخوردار باشند. طرح قبلي بوئينگ براي جنگندهF/A-XX در ژوئن سال پيش منتشر شده بود يک بال پرنده بدون دم بود. طرح X-47 کمپاني نورثروپ گرومن نيز به عنوان هواپيماي جنگنده بدون سرنشين دريايي به پرواز F/A-XX پيشنهاد شده است.

Air Charter Service نماينده اروپاي بوئينگ 747 سوپر تانکر
 

Evergreen International Aviation
کمپاني اروپايي Air Charter Service را به عنوان نماينده اروپايي هواپيماي بهسازي شده بوئينگ 747 سوپر تانکر انتخاب کرد. اين شرکت که مرکز آن در اورگن ايالات متحده قرار دارد از سال 2002 روي پروژه هواپيماي پيشرفته اش نشان کار مي کند که در ماه نوامبر گذشته توانست گواهينامه هاي پروازي را از اداره هواپيمايي فدرال دريافت کند.
با ظرفيت 77600 ليتر اين هواپيما قادر به حمل مواد خاموش کننده آتش به ميزان دوبرابر از نزديک ترين رقيب خود است. اين جا موجب آتش نشان تنها هواپيمايي است که مجهز به سيستم رهايي مواد با فشار متغير و به صورت مقطع بوده به طوري که در يک سورتي پرواز توانايي مقابله با چند حريق در نقاط مختلف را دارا است. سوپر تانکر هم چنين قادر به واکنش سريع در موارد خاص مانند آلودگي هاي زيست محيطي ناشي از مواد نفتي و نيز راديواکتيو است.

بوئينگ 787 يک گام نزديک تر به پرواز
 

بوئينگ آزمون هاي تاکسي با سرعت کم روي زمين را براي اولين هواپيمايي 787 خود انجام داد. اين آزمون ها که با سرعت 15 نات آغاز شده و تا 100 نات ادامه يافت حدود شش ساعت به طول انجاميد که طي آن حداکثر نيروي ترمز در مانور انصراف از برخاست نيز مورد آزمايش قرار گرفت.
بنا به اظهارات بوئينگ ترمزگيري ها در اين پرواز به صورت دستي انجام گرفت و از سيستم ترمز خودکار هواپيما استفاده نشد. محدوده سرعت براي آزمون هاي خزش با سرعت کم ريز 120 نات و براي سرعت بالا حدود 120 تا 130 نات است. اين هواپيما هم چنان از پرواز منع شده و از انجام آزمون هاي خزش با سرعت زياد آن جلوگيري خواهد شد تا اينکه سازه آن در بخش کناري بدنه جايي که بال با بخش مرکزي بال متصل مي شود تقويت شود. برنامه از قبل تعيين شده بوئينگ به دليل طراحي ساخت و آزمايش سازه تقويت کننده در محل اتصال بخش هاي بال بايد دوباره از نظر گذرانده شود.

تفاهم نامه تحويل توپالف Tu-204SM به شرکت ايران ارتورز به امضا رسيد
 

شرکت هواپيماسازي متحد روسيه تفاهم نامه اي را با کمپاني Ilyushin Finance (IFC جهت تحول هواپيماهاي Tu-204SM به شرکت «ايران ارتورز» در سال 2011 امضا کرد. به گفته مقامات شرکت هواپيماسازي متحد روسيه فازتوسعه و طراحي گونه مدرن اين جت دوموتوره تا پايان امسال پايان خواهد يافت و پروازهاي اخذ گواهينامه از سال آينده ميلادي شروع مي شود. طبق قراردادي که در سال 2007 امضا شده «ايران ارتورز» مالک نهايي اين هواپيماها است. شرکت هواپيماسازي متحد روسيه نه تنها فروشنده بلکه توسعه دهنده اين نوع هواپيما نيز به شمار مي رود.

پيشرانه پيشرفته براي جت روسي MS-21
 

کمپاني «پرات اندويتني» پيشرانه توربوفن چرخ دنده دار PE1000G خود را به جت دو موتوره مسافربري MS-21 ساخت شرکت هواپيماسازي متحد روسيه پيشنهاد داد. جت MS-21 شامل خانواده اي از هواپيماهاي 150 تا 200 نفره بودند که براي جانشيني صدها فروند از هواپيماهاي فرسوده توپالف Tu-154 در نظر گرفته شده است. گفتني است که وسعت اين برنامه و نياز آن به هزاران دستگاه پيشرانه آن را تبديل به يک پروژه جذاب براي کمپاني هاي سازنده موتور کرده است. پرات اند ويتني 25 درصد از سهام کمپاني موتورسازي روسي «آويادوگاتل» را در اختيار دارد که در نتيجه به کمپاني «پرم» که موتور ps-14 را به اين هواپيما پيشنهاد داده است نيز مربوط مي شود. روس ها در نظر دارند که يک موتور غربي را که امکان مونتاژ آن در روسيه وجود داشته باشد براي اين هواپيما تدارک ببيند که فروش اين هواپيما را در کشورهاي غربي تضمين کند.

ارفرانس از اولين ارباسA380 با ظرفيت 538 مسافر رونمايي کرد
 

ارفرانس اولين هواپيماي A380 خود را که قرار است پروازهاي روزانه پاريس به نيويورک را از فرودگاه شارل دوگل به مقصد فرودگاه جان اف کندي از نوامبر امسال انجام دهد رونمايي کرد. اين هواپيما با ظرفيت 538 صندلي پرظرفيت ترين هواپيماي ارباي A380 ايت که تاکنون از تشکيلات ارباس تحويل مشتري شده است. چيدمان صندلي اين هواپيما در عرشه بالا ترکيبي از 80 صندلي کلاس تجاري با 108 صندلي کلاس اقتصادي و در عرشه پايين ترکيبي از 9 صندلي کلاس درجه يک و 343 صندلي کلاس اقتصادي است. ارفرانس دوازده فروند از اين نوع هواپيما را سفارش داده است که چهار فروند آن زمستان امسال و بهار سال آينده ميلادي وارد سرويس خواهد شد. اولين فروند ايت هوايپما با شماره سريال MSN33 و نيز بقيه هواپيماهاي سفارش داده شده توسط ارفرانس مجهز به پيشرانه هاي توربوفن Alliance GP7200 Engine هستند.

وسيله پرنده ناتو به مدت 20 ثانيه پرواز کرد
 

نمايشگر فن آوري وسيله پرنده ناتو (NAV) ساخت کمپاني Aerovironment که يک گونه بال زن بوده به اندازه «برآر» توليد کرد که توانست از زمين کنده شده و به مدت بيست ثانيه در حالت شناور بماند. اين پرواز موفق اولين فاز از يک برنامه نظامي وسيله پنره ناتو ايالات متحده است که مرکوري ناميده مي شود. اين پرنده توانايي صعود و نزول به صورت عمودي و نيز پرواز به تمام جهات را تحت ريموت کنترل دارا است.
کمپاني مذکور که مرکز آن در کاليفرنيا قرار دارد از طرف آژانس پروژه هاي تحقيقاتي پيشرفته دفاعي (DARPA) با 2/1 ميليون دلار بودجه، قرارداد انجام فاز دوم اين طرح را نيز امضا کرده است. فاز دوم اين پروژه که تا سه ماهه سوم سال 2010 ادامه خواهد يافت روي افزايش مداومت پروازي، افزايش قابليت اطمينان اين پرنده در حين انتقال از پرواز ايستا به پرواز به جلو وعقب و نيز کاهش اندازه جرم و نيز علائم صوتي آن است.
هدف از اين پروژه طراحي و ساخت وسيله پرنده اي به وزن 10 گرم است که توانايي پرواز طولاني مدت را داشته و در برابر تندبادهايي با سرعت 5نات هم چنان به پرواز خود با سرعت 19 نات (36 کيلومتر بر ساعت) ادامه داده و از راه دور و در داخل ساختمان ها در محيط هاي شهري از فاصله يک کيلومتري قابل کنترل باشد. اين وسايل پرنده بايد ظاهري شبيه به حشرات داشته که به راحتي بدون کشف شدن به ماموريت هاي شناسايي خود ادامه دهند.

بوئينگ و جمبوجت 787-8
 

کمپاني بوئينگ اولين تصاوير از بدنه کامل 787-8 باري به طول 76/3 متر منتشر ساخت، تصاوير نشان مي دهد که بوئينگ در حال اتصال بال و بخش مرکزي به بخش هاي جلويي و انتهايي بدنه است، اين جمبوجيت جديد از سلف خود يعني 400-747 حدود 5/7 متر کشيده تر بوده و توانايي حمل بار بيشتر به ميزان 16 درصد را دارد. طبق برنامه ريزي اين هواپيما بايد تا پايان امسال و اولين پرواز خود را انجام داده و در سه ماهه سوم سال آينده نيز به اولين مشتري يعني شرکت کارگولوکس تحويل شود. بوئينگ چندي پيش بررسي درباره مسائل طراحي را در گونه مسافربري قاره اي اين هواپيما به انجام رسانيد.

ارباس در حال بررسي سيستم ارسال داده ها از هواپيما براي کمک به بررسي سوانح است
 

ارباس در حال بررسي امکان ارسال داده هاي حساس پروازي با ديگر تکنيک ها براي بدست آمدن آسان تر اطلاعات حساس بعد از سوانح است. اين تحقيقات در پي سانحه ارفرانس اقيانوس اطلس در اول ماه ژوئن انجام مي گيرد که در سانحه مذکور هيچ کدام از جعبه هاي سياه هواپيما پيدا نشدند. موارد ديگري نيز مورد از بين رفتن اطلاعات ضبط شده و نيز از بين رفتن خود دستگاه هاي ضبط هواپيما گزارش داده شده ايت. يکي از روش هاي پيشنهاد شده ارسال داده ها از هواپيما بوده که البته حجم اطلاعات از دستگاه هاي ضبط صداي کامپيت و دستگاه ثبت داده هاي پروازي بحدي زياد است که پهناي باند وسيعي را نياز دارد.
منبع : نشريه نوآور شماره 60



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط