اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)

ويندوز اكس‌پي به پايان راه خود رسيده است، اما بسياري از كاربران هنوز نمي‌توانند از آن دل بكنند. در واقع حتي با وجود آن‌كه بسياري از كاربران امروزه سيستم‌هاي خود را به ويندوز 7 ارتقا داد‌ه‌اند، اما هنوز اكس‌پي قديمي و دوست داشتني خود را به‌صورت دو بوتي (Dual Boot) در كنار سيستم عامل جديد يا با حالت ويندوز اكس‌پي (XP Mode) در داخل آن اجرا مي‌كنند
يکشنبه، 24 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)

اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)
اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)


 





 
ويندوز اكس‌پي به پايان راه خود رسيده است، اما بسياري از كاربران هنوز نمي‌توانند از آن دل بكنند. در واقع حتي با وجود آن‌كه بسياري از كاربران امروزه سيستم‌هاي خود را به ويندوز 7 ارتقا داد‌ه‌اند، اما هنوز اكس‌پي قديمي و دوست داشتني خود را به‌صورت دو بوتي (Dual Boot) در كنار سيستم عامل جديد يا با حالت ويندوز اكس‌پي (XP Mode) در داخل آن اجرا مي‌كنند. با معرفي XPM م(XP Mode)، ويندوز 7 كاربران خود را قرباني كابوس ناسازگاري‌هاي مختلفي كه در ويندوز ويستا با آن‌ها مواجه بودند، نخواهد كرد. XPM يك كپي با مجوز كامل از ويندوز اكس‌پي سرويس پك 3 است كه در داخل يك ماشين مجازي VirtualPC اجرا مي‌شود. در بسياري از موارد، XPM‌ يك فضاي كاملا مستحكم را فراهم مي‌كند تا در نهايت تمام كاربران بتوانند براي حركت به سمت ويندوز 7 تصميم بگيرند. با اين‌حال، متاسفانه سردرگمي ايجاد شده در رابطه با الگوي مجوزدهي ويندوز 7، بخشي از اصلاحات آن در زمينه سازگاري را بي‌اثر مي‌كند. بد نيست بدانيد كه XPM تنها در نسخه‌هاي Professional و Ultimate ويندوز 7 پياده‌سازي شده است. بله اين يك واقعيت است كه نسخه Home Premium ويندوز 7 و نسخه‌هاي پايين‌تر از آن فاقد قابليت بهره‌گيري از XPM هستند. اكثر سيستم‌هايي كه توسط فروشندگان عرضه مي‌شوند، داراي يك نسخه از ويندوز 7 هستند كه اصلا از XPM پشتيباني نمي‌كند. وقتي صحبت از نصب يك سيستم عامل غير ويندوزي روي سيستم باشد، نگراني كاربران (به‌خصوص كاربران ايراني كه تجربه كاري چنداني با سيستم‌هاي عامل غير مايكروسافتي ندارند) به شدت افزايش مي‌يابد زيرا وحشت دارند كه نتوانند همه كارهاي خود را مثل هميشه با كامپيوترشان انجام دهند. اما بد نيست بدانيد كه استفاده از حالت اكس‌پي در لينوكس مي‌تواند حتي از ويندوز 7 نيز آسان‌تر باشد. در واقع شما مي‌توانيد سازگاري كامل با ويندوز اكس‌پي را به‌سرعت و به‌صورت كاملا رايگان به‌دست آوريد. ما در ادامه اين سري از مقالات به شما نشان خواهيم داشت كه چطور مي‌توانيد در سيستم عامل لينوكس خود به محيط ويندوز اكس‌پي دسترسي داشته باشيد.
نصب VirtualBox
براي دنبال كردن دستورالعمل‌هاي ارايه شده در اين مقالات، شما به يك توزيع نصب شده لينوكس، يك كپي از ويندوز اكس‌پي، آشنايي با نصب ويندوز اكس‌پي و نرم‌افزار مجازي‌سازي رايگان Sun VirtualBox نياز خواهيد داشت (شكل 1).

اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)
شكل 1
 

ما در فرآيند كاري خود از سيستم عامل اوبونتو استفاده خواهيم كرد. ما كار خود را با اين فرض شروع مي‌كنيم كه لينوكس از قبل روي سيستم شما نصب شده است. اگر در مورد فرآيند نصب اين سيستم عامل به كمك نياز داريد، مي‌توانيد به قسمت‌هاي قبلي اين مجموعه مقالات در شماره‌هاي گذشته مراجعه كنيد. فرض كلي اين نيست كه شما آشنايي جامعي با سيستم عامل لينوكس داريد، اما بايد به‌طور كلي در كار با PCها راحت باشيد. اولين گام براي در اختيار داشتن حالت اكس‌پي در لينوكس، نصب نرم‌افزار ماشين مجازي (VM) است. نكته اصلي در اين مجموعه از مقالات، دستيابي به هدف با صرف كمترين هزينه ممكن است. به همين دليل، ما از نرم‌افزار مجازي‌سازي رايگان VirtualBox شركت Sun استفاده كرده‌ايم. شما مي‌توانيد فايل .rpm يا .deb مناسب خود را بر حسب توزيع لينوكس مورد استفاده‌تان از آدرس http://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads دانلود كنيد (شكل 2).

اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)
شكل 2
 

پس از انتخاب فايل مقتضي، مي‌توانيد تصميم بگيريد كه فايل را به‌صورت آنلاين اجرا كرده يا دانلود و روي سيستم خود ذخيره كنيد. با وجود آن كه VirtualBox رايگان است، اما يك نرم‌افزار اپن‌سورس محسوب نمي‌شود. در واقع اين نسخه‌اي از VirtualBox است كه كد انحصاري Sun را در بر مي‌گيرد. اگر مي‌خواهيد تنها نرم‌افزار اپن‌سورس را روي سيستم خود نصب كنيد، مي‌توانيد به‌جاي نسخه مذكور از VirtualBox OSE استفاده كنيد. بخش OSE در انتهاي نام اين نسخه، مخفف عبارت Open-Source Edition است. شما مي‌توانيد VirtualBox OSE را از بخش Add/Remove در منوي Applications سيستم عامل خود نصب كنيد. اگر تصميم گرفتيد فايل روي سيستم شما ذخيره شود، پس از اتمام دانلود دو بار روي آيكن آن كليك كنيد. روي گزينه Install Package كليك كرده (شكل 3) و در اعلان مربوطه كلمه عبور خود را وارد كنيد.

اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)
شكل 3
 

وقتي پنجره Debconf باز شد (شكل 4)، براي ادامه فرآيند نصب روي گزينه Forward كليك كنيد. پس از اتمام فرآيند نصب برنامه، روي Close كليك كرده و سپس با بستن پنجره مربوطه از محيط نصب خارج شويد. در صورت تمايل، مي‌توانيد فايل .rpm يا .deb دانلود شده را با كليك راست روي آن و سپس انتخاب گزينه Move to Trash حذف كنيد. پنجره Debconfig را به‌ياد داريد؟ حالا ما بايد شما را به فهرست كاربران مجاز گروه «vboxusers» اضافه كنيم تا هر ابزار USB بتواند در ماشين مجازي ويندوز اكس‌پي كار كند.

اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)
شكل 4
 

در واقع شما در ماشين مجازي تنها قادر به استفاده از برنامه‌هاي ويندوز نخواهيد بود، بلكه مي‌توانيد از ابزارهاي مختلف نيز بهره‌گيري كنيد. حالا به System/Administration/UsersandGroups برويد (شكل 5).

اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)
شكل 5
 

در فهرست User، نام كاربري خودتان را با كليك روي آن انتخاب كرده و سپس روي گزينه Unlock كليك كنيد (شكل 6).

اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)
شكل 6
 

در مثال ما ، نام كاربري مورد نظر Adam Overa است.وقتي از شما خواسته شد، كلمه عبورتان را وارد كرده و سپس روي Authenticate كليك كنيد. سپس، روي Manage Groups كليك كنيد. در فهرست نمايش داده شده پايين برويد تا به گروه vboxusers برسيد. روي اين گروه كليك كرده و سپس گزينه Properties را انتخاب كنيد (شكل 7).

اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)
شكل 7
 

حالا شما بايد فهرست كاربري را با چك‌باكس‌هايي در كنار نام كاربري هر يك از كاربران سيستم خود مشاهده كنيد. باكس كنار نام كاربري خود را تيك زده و سپس روي OK كليك كنيد (شكل 8).

اجراي ويندوز اكس‌پي در اوبونتو (1)
شكل 8
 

حالا دو بار روي گزينه Close كليك كنيد. حالا بايد Log out كرده يا سيستم خود را دوباره راه‌اندازي كنيد تا تغييرات جديد اعمال شوند. روي نام كاربري خود در انتهاي سمت راست پنل بالايي كليك كنيد. گزينه Log Out را انتخاب كنيد تا به صفحه Login اوبونتو برويد. شما در عين حال مي‌توانيد گزينه Restart را براي بوت مجدد سيستم خود انتخاب كنيد.
منبع:ماهنامه شبکه -
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط