سلامت دوران کهنسالی

طبق آمار افراد امروزه طولاني تر از هر زمان ديگري زندگي مي كنند. در حال حاضر سن اميد به زندگي در ايالات متحده 67/7 سال است. اين رقم در صورتي مفهوم واقعي خود را نشان مي دهد كه بدانيد كودكي كه در سال 1900 به دنيا مي آمد به طور ميانگين تنها 34/7 سال مي توانست زندگي كند اما تا سال 1950 سن اميد به زندگي افزايش يافته بود.
پنجشنبه، 17 آذر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
سلامت دوران کهنسالی

سلامت دوران کهنسالی
سلامت دوران کهنسالی


 





 
طبق آمار افراد امروزه طولاني تر از هر زمان ديگري زندگي مي كنند. در حال حاضر سن اميد به زندگي در ايالات متحده 67/7 سال است. اين رقم در صورتي مفهوم واقعي خود را نشان مي دهد كه بدانيد كودكي كه در سال 1900 به دنيا مي آمد به طور ميانگين تنها 34/7 سال مي توانست زندگي كند اما تا سال 1950 سن اميد به زندگي افزايش يافته بود.
اين عمر طولاني تر بدون شك نتيجه پيشرفت هاي دارويي و درماني است. امروزه پزشكان قادرند با بيماري هايي كه پيش از اين مرگبار به شمار مي آمدند مبارزه كنند و با شيوه هاي گوناگوني از جمله واكسيناسيون و تشخيص زود هنگام بيماري تا درمان هاي طولاني مدت سلامت مردم را حفظ كنند. در روزگار ما به نسبت گذشته تعداد كمتري از مردم از بيماري هاي قلبي و سرطان جان مي سپارند. اما آيا اين آمارها به اين معني هستند كه امروزه مردم سالم تر از پيش زندگي مي كنند؟
براساس آمار انجمن ملي تغذيه، در هر روز نيمي از جمعيت امريكا در رژيم غذايي به سر مي برند. فرآورده هاي ضد پيري به صنايع چند ميليون دلاري تبديل شده اند. تعداد افرادي كه در مورد بدن خود و شرايط آن آگاه هستند روز به روز بيشتر مي شود. پيتر مور سردبير مجله سلامت معتقد است با گذشت هر دهه از عمر بايد با دقت ارقام مربوط به شرايط بدن از جمله فشار خون و ميزان كلسترول و ... را چك كرد و تحت نظر داشت زيرا با تغيير و افزايش سن تغييرات آشكاري در بدن ايجاد مي شود و چنان كه واضح است بدن يك فرد 30 ساله تفاوت فاحشي با بدن يك فرد 60 ساله دارد. به عنوان نمونه هيچ دقت كرده ايد كه افرادي با سن بالا براي ديدن نياز به نور بيشتري دارند؟ دليل اين است كه در سن 60 سالگي اندازه عدسي چشم به حدود يك سوم اندازه آن در سن 20 سالگي مي رسد. ميزان ديد تنها نمونه اي از اين تغييرات عمده است.
مور مي گويد؛«30 تا 40 سالگي سني است كه در آن افراد با اولين نشانه هاي پيري مواجه مي شوند. در اين زمان افراد ناگهان نگاه عميق تري به زندگي خود مي اندازند. متناسب با نحوه گذران زندگي در دهه چهارم و دهه هاي قبل از آن، در دهه پنجم ممكن است دوره بسيار بدي از زوال و ناتواني باشد.» با اين وجود ممكن است به نظر عجيب بيايد، اما واقعيت اين است كه افراد مي توانند در هر دوره از زندگي خود با انجام كارهايي بسيار ساده و پيش پا افتاده از مشكلات اصلي و عمده در زمينه سلامت پيشگيري كنند، به عنوان مثال همين كه افراد بدانند چه موقع بايد به پزشك مراجعه كنند و يا از پزشك چه سوالاتي بپرسند- براي بيشتر افراد ويزيت پزشكان مختلف مي تواند كمي گيج كننده باشد- دنبال كردن تمام تست ها و دستورالعمل هايي كه مدام در حال تغييرند كار آساني نيست.
براساس گزارش انجمن قلب امريكا (AHA) بيشتر زنان فكر مي كنند كه بزرگ ترين تهديد براي سلامت آنها سرطان سينه است در حالي كه براساس آمار AHA بيماري هاي قلبي قاتل درجه يك مردان و زنان در اين كشور است و در هر سال به تعداد زناني كه بر اثر اين بيماري كشته مي شوند افزوده مي شود. از ميان 14 عامل گردآوري شده كه بيشترين ميزان مرگ و مير در ميان زنان را موجب مي شوند، سرطان سينه دومين عامل و سكته سومين عامل است.
براي اطمينان از سلامت و تشخيص زود هنگام انواع گوناگوني از تست هاي SCREENING تجويز مي شوند كه به عنوان نمونه تست سرطان براي زنان و مرداني كه به سن 50 سالگي مي رسند يك الزام است. اغلب مردم مي دانند كه بارداري در سنين بالا خطرساز است اما شايد از ميزان اين خطر اطلاع درستي نداشته باشند. انجمن داروهاي باروري امريكا مي گويد زنان در 40 سالگي كمتر از 8 درصد شانس بچه دار شدن دارند و در بالاتر از 50 سالگي اين شانس به كمتر از يك درصد تقليل مي يابد. اما با معمول شدن داروهاي باروري و انواع گوناگون روش هايي كه به افراد اجازه بچه دار شدن مي دهد، در عناوين خبري با نام مادراني مواجه مي شويم كه در 60 سالگي صاحب فرزند شده اند و البته از عوارض گوناگون اين اقدام حرفي به ميان نمي آيد.
با افزايش سن، فرآيند به خاطر سپردن نيز دشوار مي شود. البته بنا به گفته پزشكان با انجام يك سري كارها در سنين 0 تا 40 سالگي و از 40 تا 50 سالگي، مي توان از ضعيف شدن حافظه جلوگيري كرد. غذاهايي شامل آنتي اكسيدان و اسيدهاي چرب امگا 3 مانند زغال اخته، ماهي آزاد، ميوه جات و خشكبار مي توانند به حفظ سلامت مغز و در نتيجه تقويت حافظه كمك كنند. نرمش منظم نيز مي تواند با تنظيم و تقويت تپش قلب در سنين بالاتر مانع از تحليل رفتن حافظه شود.
با رعايت موارد اين چنيني مي توان دوران پيري آرام و بدون مشكلات جسمي را تجربه كرد.
منبع:روزنامه کیهان
ارسال توسط کاربر محترم سایت :esfand1227




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط