ابتکار شهید خرازی در فرماندهی جنگ

سال 1360 در عملیات طریق‌القدس به عنوان فرمانده یکی از گردان‌های لشکر امام حسین(ع) برای اولین بار با شهید خرازی آشنا شدم. صداقت و صفای باطنی را از خصوصیات بارز شهید خرازی بود. شهید خرازی، افرادی را که
شنبه، 6 اسفند 1390
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حجت اله مومنی
موارد بیشتر برای شما
ابتکار شهید خرازی در فرماندهی جنگ

ابتکار شهید خرازی در فرماندهی جنگ
 


 





 
سردار کریم نصر اصفهانی، هم‌رزم شهید حسین خرازی

* شهید خرازی و تلفیق مدیریت فرهنگی با نظامی
 

سال 1360 در عملیات طریق‌القدس به عنوان فرمانده یکی از گردان‌های لشکر امام حسین(ع) برای اولین بار با شهید خرازی آشنا شدم. صداقت و صفای باطنی را از خصوصیات بارز شهید خرازی بود. شهید خرازی، افرادی را که به عنوان فرمانده در کنارش فعالیت می‌کردند نه تنها از منظر و جایگاه فرمانده لشکر با آنها برخورد نمی‌کرد بلکه بسیار صمیمی و دوستانه با زیر دستان خویش صحبت می‌کرد که البته قاطعیت لازم را در زمان انجام عملیات‌ها نیز از خود نشان می‌داد.
شهید خرازی در بحث کادر‌سازی معتقد بود که باید به نیروها اعتماد کرده و فرصت لازم در اختیار آنها قرارداد تا به رشد و پیشرفت برسند از این‌رو لشکر امام حسین(ع) یکی از لشکرهای محوری و تعیین کننده به‌شمار می‌رفت و شخص شهید خرازی در ارتباط با مباحث مدیریتی از جهت فرهنگی، بسیار تأثیر گذار بود.
شهید خرازی کارهای باقیات و صالحاتی از خود بر جای می‌گذاشت، زمانی که افرادی در کنار وی به شهادت می‌رسیدند او به فکر این بود که سریعاً اشخاص دیگری را جایگزین آنها کند تا مبادا روند عملیات کم‌رنگ جلوه داده شود از این رو با قدرت و قوت ادامه پیدا کند.
شیوه مدیریت شهید خرازی باعث شد از ذخایر موجود برای آینده نظام که شامل مسئولیت‌ها و دستگاه‌های مختلف می‌شد، استفاده بهینه شود لذا تفکر عمیق، اعتقاد و اعتماد بالای این شهید به نیروهای تحت فرمان خویش منجر به بروز توانمندی‌های آنها در عرصه‌های گوناگون می‌شد.

* شهید خرازی همواره در جمع‌آوری اطلاعات پیش‌قدم بود
 

باید در طراحی عملیات‌های مهم، انسان نسبت به ابعاد و مباحث گوناگون آن اطلاعات و آگاهی کاملی داشته باشد که شهید خرازی همواره در مباحث شناسایی افراد، جمع‌آوری اطلاعات و حضور در صحنه جنگ از بسیاری از افراد پیش‌قدم بود.
شجاعت این شهید برای بیان حقیقت واقعاً زبانزد عام و خاص بود چرا که در عملیات‌ها، سرنوشت افراد مطرح بود. بنابراین شهید خرازی با هیچ مقامی رو در‌بایستی نداشت و سخن خویش را با استدلال و محکم اما به‌گونه‌ای بیان می‌کرد که فردی از آن رنجیده‌خاطر نشود.
تدبیر بسیار بالای شهید خرازی به گونه‌ای بود که طرح‌های وی در مرحله اجرا با مشکل مواجه نشود و نظر شهید خرازی در میان نظرات فرماندهان رده بالاتر، بسیار مؤثر، راه گشا و تعیین کننده بود که این از عنایت خداوند به شمار می‌رفت و وی هیچ‌گاه نمی‌خواست نامش در جایی مطرح شود لذا امروز ما کمترین سخنرانی را از او شاهدیم.

* اطاعت‌پذیری و ولایت‌مداری شهید خرازی در حد اعلا بود
 

اطاعت‌پذیری و ولایت‌مداری شهید خرازی در حد اعلا بود و امام خمینی(ره) را نائب برحق امام‌زمان (ارواحناله‌الفداء) می‌دانست و آیه«اطیعوا الله و‌اطیعوا‌ الرسول و اولو الأمر منکم» را به‌ زیبایی بیان می‌کرد و معتقد بود که ما بایستی مطیع امر ولایت فقیه باشیم و علاوه بر عمل در سخنان خویش نیز این‌گونه رفتار می‌کرد.
زمانی که وی در جریان عملیات کربلای 5 مجروح شد به نیروها می‌گفت مرا در کنار شهدای کربلای 5 به خاک سپارید که بنا بر خواسته خود شهید، او را در گلستان شهدای اصفهان دفن کردند.

منبع: www.e-heyat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما