پس اين 007 که ميگن شمايي؟

جيمز باند، مرد ماشين هاي فوق العاده و ماموريت هاي خطرناک اما نه فقط در فيلم. با کمال شگفتي بايد گفت 007 حقيقت دارد! MI6، سازمان جاسوسي و اطلاعات انگليس اسنادي فاش کرده که مشخص مي کند رمان ها و فيلم هاي جيمز باند همگي براساس يک مامور امنيتي واقعي و عمليات هايي که او انجام مي داده و تنها با کمي اغراق ساخته شده اند.
شنبه، 19 فروردين 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پس اين 007 که ميگن شمايي؟

پس اين 007 که ميگن شمايي؟
پس اين 007 که ميگن شمايي؟


 






 
جيمز باند، مرد ماشين هاي فوق العاده و ماموريت هاي خطرناک اما نه فقط در فيلم. با کمال شگفتي بايد گفت 007 حقيقت دارد! MI6، سازمان جاسوسي و اطلاعات انگليس اسنادي فاش کرده که مشخص مي کند رمان ها و فيلم هاي جيمز باند همگي براساس يک مامور امنيتي واقعي و عمليات هايي که او انجام مي داده و تنها با کمي اغراق ساخته شده اند.
مدارک رو شده نشان مي دهد اين جاسوس خبره در سال 1874در اودساي اوکراين به دنيا آمد .گفته شده نام اصلي او شلومو روسنبلوم بوده که تنها فرزند خانواده اي يهودي و ثروتمند بوده است. او در جواني به اسکاتلند رفت و علاوه بر کار در يک شرکت تجاري، فعاليت هاي سياسي محرمانه اش را هم آغاز کرد. سپس به انگلستان رفت و به طريقي که مشخص نيست به خدمت سازمان جاسوسي اين کشور درآمد و شناسنامه انگليسي دريافت کرد. او ديگر سيدني ريلي نام داشت.
براساس اسنادي که MI6 منتشر کرده، سيدني ريلي از ماهرترين ماموران سازمان جاسوسي انگلستان بوده که يانگ فلمينگ رمان هايش را از روي زندگي و فعاليت هاي او نوشته است. ريلي ماموري ويژه بوده که تنهادر ماموريت هاي حساس از او استفاده مي شده .طبق اين اسناد، او دربين همکارانش به جاسوس باشخصيت معروف بوده، او که به چندين زبان زنده دنيا تسلط داشته و مردي تحصيلکرده و ثروتمند بوده است .البته در عکس هايي که از او منتشر شده چهره اش ، به اندازه بازيگرهايي که نقش او را بازي کرده اند، جذاب نيست.از مامور باشخصيت ،بيشتر در برنامه هاي دولت انگليس براي جلوگيري از گسترش و نفوذ انقلاب کمونيستي شوروي استفاده مي شده.تمام ويژگي هايي که جيمز باند در فيلم ها و کتاب هايش داشت از شخصيت او گرفته شده بود که از مهم ترين آنها علاقه شديد به ماشين هاي مدل بالا و ارتقا يافته و عاشق پيشگي بود. البته اين آخري کمي هم او را بدنام کرده بود، او مدتي هم در پست رياست يکي از قسمت هاي مهم MI6 فعاليت مي کرده.
ريلي در زمان جنگ جهاني اول هم مهره اي ارزشمند براي انگليس به شمار مي رفت. سرانجام در پنجم نوامبر 1925 طي عملياتي در روسيه شناسايي شد و پس از چند روز تحمل حبس و شکنجه به ضرب گلوله اي که در سينه اش نشست،کشته شد. سيدني زندگي کاملا محرمانه اي داشته و حتي افراد معدودي اسم او را مي دانستند. اکنون هم معماهاي حل نشده بسياري در مورد او ،فعاليت ها و اطرافيانش وجود دارد. چيزي که باعث شد اين رمان ها و در نتيجه فيلم ها از روي شخصيت او نوشته و ساخته شود رفاقت ديرينه و نزديک او با يان، نويسنده رمان هاي جيمز باند بود.آن طور که معلوم است،سيدني ريلي علاقه شديدي به تعريف کردن ماموريت هاي جذابش داشته است.او فعاليت هاي داستان گونه اش را با آب و تاب بسيار تعريف مي کرده و از آنجا که نمي توانسته به همه اعتماد کند ،فلمينگ را بهترين گزينه و يک شنونده بي خطر مي يافته است.

تاريخچه جيمز باند
 

همه چيز از سال 1952 ميلادي آغاز شد .يان فلمينگ روزنامه نگار و نويسنده انگليسي شروع به نوشتن سري رمان هايي پليسي کرد که شخصيت اصلي آنها ماموري مخفي به نام جيمز باند 007 بود. پس از او هم عده ديگري به داستان سرايي درباره اين جاسوس شگفت انگيز پرداختند. فيلم هايي را هم که از روي اين رمان ها ساخته شد و آخرين آنها با نام «ذره اي آرامش» در سال 2008 روي پرده رفت، همه دنيا مي شناسند، فيلم هايي که در آنها جيمز باند ماموريت هاي خطرناک و فوق سري برعهده مي گرفت و با ماشين هاي عجيبش چشم همه را خيره مي کرد.
فلمينگ 12 رمان و دو داستان کوتاه درباره جيمز باند نوشت. نوشتن اين رمان ها توسط چند تن ديگر ادامه پيدا کرد. فيلم هاي 007 هم با عنوان هاي مختلف از سال 1962 به بازارآمدند. جيمز باند طولاني ترين و پول سازترين شخصيت انگليسي تاريخ سينما بوده است. اولين فيلم جيمز باند «دکتر نو» نام داشت. در شش فيلم اول، شون کانري نقش جيمز باند را بازي مي کرد. فيلم هفتم را جورج لازنبي بازي کرد ولي هفت فيلم بعدي را راجر مور بازي کرد.پس از او دو فيلم ديگر را تيموتي دالتون در دهه 80 بازي کرد. چهار فيلم بعدي که آخرين آنها «روزي ديگر بمير» در سال 2002 بود به پيرس برازنان رسيد. بازي در نقش اول دو فيلم آخر جيمز باند؛ کازينو رويال در سال 2006 و ذره اي آرامش در سال 2008 را هم دانيل کريگ برعهده گرفت.
منبع: نشريه دانستنيها شماره 20



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط