محمد اسماعيل کوثري، عضو کميسيون امنيت ملي مجلس و سردار سابق سپاه پاسداران مي گويد ارسال پارازيت ها با مجوز انجام مي شود.
بحث جنجال برانگيز ارسال پارازيت ها بارها به خانه ملت کشيده شده و نمايندگان پارلماني هم بارها نظرات مختلفي در اين باره مطرح کرده اند. بعضي ها پارازيت ها را بدون آسيب مي دانند و بعضي هاي ديگر نسبت به اثرات مخرب آنها اظهار نگراني مي کنند. اما نقطه مشترک ميان گفته هاي آنها يک چيز است؛ تقريباً همه آنها ارسال کنندگان اين پارازيت ها را نمي شناسند يا اگر هم بشناسند، اظهار بي اطلاعي مي کنند. سراغ محمد اسماعيل کوثري، سردار سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و عضو کميسيون امنيت ملي مجلس رفتيم تا چيزي بيشتر از گفته هاي چند ماه اخير نمايندگان مجلس دستگيرمان شود. اتفاقاً حرف هاي کوثري، حرف هاي جديدي بود که خواندنشان خالي از لطف نيست؛ البته آن هم در مصاحبه اي که با چند بار قطع و وصل شدن تلفن همراه شد!
اساساً فکر مي کنيد مشاهده برنامه هاي شبکه هاي ماهواره اي يک فرصت است يا يک تهديد براي انحراف جامعه؟
ماهوراه في نفسه يک وسيله ارتباطي است که اگر در جهت مثبت و براي کسب اطلاعات مفيد و به روز مورد بهره برداري قرار گيرد مسلماً يکي از امکانات بسيار خوب به حساب مي آيد؛ اما اگر ارباب شبکه هاي ماهواره اي بخواهند از اين وسيله فقط براي تخريب ملت هاي ديگر يا ترويج فساد در جوامع استفاده کنند و خوراک هايي به بينندگانشان بدهند که باعث بي هويت شدن جوانان مي شود، بايد اعتراف کرد که اثرات منفي ماهواره به مراتب بيشتر از اثرات مثبت اين فناوري نوين است. به هر حال مردم ايران بايد سعي کنند که از ماهواره به عنوان يک فرصت مناسب براي کسب اطلاعات مثبت و به روز استفاده کنند. کساني هم که تلاش مي کنند از طريق برنامه هاي ماهواره اي، نوعي جنگ رواني در کشور ما به راه بيندازند يا ترويج فساد کنند، بايد بدانند که با وجود آگاهي و هوشياري ملت، به هيچ نتيجه اي نخواهند رسيد. آنها فقط مي توانند دلخوش باشند به تعداد معدودي فريب خورده که با برنامه هاي آنها خط مي گيرند براي تخريب و اغتشاش در جامعه. اما اين افراد معدود تأثيري در جامعه ندارند و واقعيت اين است که برنامه سازان شبکه هاي ماهواره اي به نتيجه اي نخواهند رسيد. ملت ما هوشيارتر از آن است که
استکبار جهاني فکرش را مي کند.
اگر اين جوري است پس چرا همچنان پارازيت ها ارسال مي شوند؟
نبايد نسبت به ارسال پارازيت ديد منفي داشته باشيم. به نظرم پارازيت يک نوع توانمندي است که کشور ما دارد. بعضي کشورها تماشاي برنامه هاي ماهواره را به طور کل ممنوع کرده اند. اين بعضي ها حتي شامل کشورهاي پيشرفته هم مي شوند. استدلالشان هم اين است که مي خواهند از ريشه جلوي ترويج فساد توسط شبکه هاي ماهواره اي را بگيرند. اما پارازيت، توانايي ما در اين رابطه است. مشکلي نداريم با برنامه هاي علمي به درد بخور، اما اگر ديگران بخواهند از ماهواره براي ترويج فساد و ناامني در ايران استفاده کنند، مسلماً اجازه اين کار را نخواهيم داد و از پارازيت به عنوان يک توانمندي استفاده مي کنيم. تمام تلاشمان را مي کنيم تا خوراک هاي غير اخلاقي اين شبکه ها به راحتي به دست جوانان ما نرسد. به هر حال باز هم مي گويم که ما با بعد علمي و اطلاع رساني ماهواره مشکلي نداريم ولي وقتي شبکه هاي ماهواره اي کارشکني مي کنند حق يک نظام است که پارازيت ارسال کند.
ولي وقتي پارازيت ارسال مي شود ديگر فرقي بين شبکه هاي مستهجن يا علمي وجود ندارد.
ارسال پارازيت هميشگي نبوده و به طور مقطعي است. الآن هم چون کشور در شرايط حساسي قرار دارد، اين پارازيت ها ارسال مي شوند. چون مقطعي است مردم ما حتماً قبول مي کنند که اين کار به نفع جامعه است.
پس شما مي گوييد به نفع جامعه است و بايد به ارسال پارازيت ادامه داد؟
بيشتر مردم و جوانان ما به دليل هوشياري و آگاهي اي که دارند از برنامه هاي شبکه هاي ماهواره تأثير نمي پذيرند اما بالأخره تعداد معدودي هم هستتند که تحت تأثير قرار مي گيرند، به همين دليل نمي توان گفت ميزان تأثيرگذاري برنامه هاي ماهواره در کشور ما صفر است. اگر صفر بود، مطمئن باشيد هيچ وقت سراغ پارازيت نمي رفتيم. بايد بپذيريم بعضي از جوانان ما احساسي هستند و چون اطلاعات کافي هم ندارند، نمي توانند مسائل مختلف مطرح شده در شبکه ها را تجزيه و تحليل کنند. اين برنامه ها مي توانند به راحتي روي روحيه، رفتار و عقيده آنها تأثير بگذارند. از اين رو نظام در يک مقطعي تصميم مي گيرد با وسيله اي جلوي اين انحراف را بگيرد و آن وسيله در حال حاضر پارازيت است.
چه کسي اين پارازيت ها را ارسال مي کند؟
ارسال پارازيت ها حتماً با مجوز مسؤولان قضائي انجام مي شود. اين مجوز هم به خاطر اين است که ما به سلامت همه افراد جامعه نياز داريم.
نگفتيد چه کسي ارسال مي کند. ما اتفاقاً با بسياري از اعضاي کميسيون هاي مختلف مجلس تماس گرفته ايم ولي تقريباً هيچ کس از منبع ارسال پارازيت ها اطلاعي نداشت.
شما مي خواهيد چکار که اين پارازيت ها از کجا مي آيند! حالا از هر جا، چه فرقي مي کند؟ فقط اين را بدانيد که اين کار با مجوز انجام مي شود.
پس مجلس کاملاً در جريان است؟
حالا شايد بعضي نمايندگان در جريان نباشند ولي مگر مي شود که مجلس خبر نداشته باشد. مجلس بر همه اتفاق هاي کشور اشراف کامل دارد. البته شايد منبع ارسال پارازيت ها را همه ندانند ولي فکر کنم همه مي دانند که اين کار با مجوز انجام مي شود.
اما بالأخره بايد بر اين ارسال پارازيت ها نظارت کرد و مسلماً اين وظيفه بر عهده مجلس است که بازوي نظارتي کشور به حساب مي آيد.
آن مجموعه اي که تصميم مي گيرد ارسال اين پارازيت ها انجام شود، مسلماً بحث نظارتش را هم در نظر مي گيرد. در حال حاضر قطعاً اين نظارت انجام مي شود. البته اگر ضرورت داشته باشد مجلس هم اين کار نظارتي را انجام مي دهد. اگر هم تا به حال دخالت نکرده، به اين دليل است که ضرورت نداشته.
تعدادي از پزشکان و همکاران شما در کميسيون بهداشت مي گويند که اين پارازيت ها سلامت شهروندان را به خاطر مي اندازند، فکر نمي کنيد مجلس حداقل از اين منظر بايد بر ارسال اين پارازيت ها نظارت داشته باشد؟
هيچ مشکلي به وجود نمي آورند. پارازيت ها براي سلامتي شهروندان آسيبي ندارند. اگر مشکلي وجود داشت حتماً مجموعه اي که اين پارازيت ها را ارسال مي کند، چاره اي براي رفع آن در نظر مي گرفت. بنابراين شهروندان مطمئن باشند که اين پارازيت ها دردسري براي آنها ندارند. در ضمن مراجع قانوني تأمين سلامت عمومي جامعه هم مشخص هستند. مسلماً اگر مشکلي بود، اين مراجع قانوني موضوع را پيگيري مي کردند. موضع رسمي وزارت بهداشت و درمان در اين زمينه اعلام شده است.
به نظرتان چه راهکاري وجود دارد که زماني بتوايم از پارازيت ها استفاده نکنيم و مردم هم مجاز باشند که شبکه هاي ماهواره اي را ببينند؟
مگر الان تماشا نمي کنند؟
به هر حال استفاده از ماهواره و تماشاي شبکه هاي ماهواره اي قانوني نيست.
راهکار اصلي اين است که مجموعه اي از مسؤولان به دنبال اين باشند که موضوع استفاده از ماهواره را در کشور ما قانوني کنند. براي اين کار هم بايد اين مسأله يا به صورت طرح از سوي نمايندگان مجلس يا به صورت لايحه از سوي دولت در مجلس شوراي اسلامي مطرح شود. مسلماً بعد هم موضوع استفاده از ماهواره با گذراندن مراحل قانوني يا به طور صد در صد ممنوع مي شود يا نحوه استفاده از ماهواره به شکل قانوني مشخص خواهد شد که در چه چهارچوبي بايد باشد.
فکر نمي کنيد در اين زمينه نياز به کمي فرهنگ سازي داريم، نه ارسال پارازيت؟
آنچه اهميت دارد اين است که در قدم اول بايد در اين زمينه قانون داشته باشيم. تا وقتي استفاده از ماهواره قانوني نشود، نمي توان به فکر فرهنگ سازي در اين زمينه بود. فعلاً که اين موضوع در مجلس مطرح نشده است.
منبع:همشهري جوان، شماره 252