افزایش سن و بی خوابی

خواب با سن تغییر می کند. در سنین بالا میزان خواب و عمق آن کاهش می یابد و بر مشکلات خواب افزوده می شود. وقتی سن بالا می رود تغییراتی در بدن روی می دهند که می توانند تأثیرات منفی بر خواب داشته باشند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شنبه، 21 دی 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
افزایش سن و بی خوابی
افزایش سن و بی خوابی

 

نویسنده: دکتر نرگس شمس علیزاده




 

خواب با سن تغییر می کند. در سنین بالا میزان خواب و عمق آن کاهش می یابد و بر مشکلات خواب افزوده می شود.
وقتی سن بالا می رود تغییراتی در بدن روی می دهند که می توانند تأثیرات منفی بر خواب داشته باشند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تغییر در الگوی خواب:

با افزایش سن، ما زمان بیش تری را در مراحل اول و دوم خواب که مراحل خواب سبک اند می گذرانیم و مراحل سوم و چهارم که خواب عمیق و راحت ترین و بهترین نوع خواب هستند، کاهش پیدا می کنند. در این حالت چون خواب سبک است احتمال بیدار شدن افزایش می یابد.

- تغییر ساعت درونی:

با افزایش سن، ساعت درونی بدن نیز تغییر می کند به نحوی که ما معمولاً زودتر خسته می شویم و به خواب می رویم و صبح زودتر از خواب بیدار می شویم.

- مشکلات جسمی:

دردهای جسمی مثل درد مفاصل، تنگی نفس در هنگام دراز کشیدن، گر گرفتن در خانم ها (در سنین یائسگی) و تکرر ادرار در آقایان (به علت مشکل پروستات) می توانند باعث بیدار شدن شبانه شوند.

- تغییر در میزان فعالیت:

با افزایش سن معمولاً فعالیت های بدنی ما کم تر می شود و ممکن است در اوقات فراغتی که پیدا کرده ایم در طول روز چندین بار چرت بزنیم که باعث می شود نیاز به خواب شبانه کم تر شود.
منبع مقاله :
شمس علیزاده، نرگس، (1388)، اختلال خواب(شناخت اختلالات و آشنایی با بهداشت خواب)، تهران: نشر قطره، چاپ اول



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط