يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

آيا بين آفرينش جهان و بعثت انبياء رابطه اي وجود دارد؟

پاسخ :
در واقع بعثت انبياء رابطه بسيار نزديك و روشنى با مسأله هدف آفرينش انسان دارد، و هيچ كس نمى تواند ايمان به خدا داشته باشد و حكمت او را در كل جهان هستى و به ويژه خلقت انسان انكار كند، بنابراين آفرينش انسان بايد هدف داشته باشد، و اين هدف چيزى جز پرورش يك مخلوق كامل كه پرتوى از صفات جمال و جلال حق در او باشد و لايق قرب او گردد نخواهد بود.
مسلّماً تربيت چنين موجودى بدون يك برنامه ريزى دقيق و حساب شده، در تمام جنبه هاى زندگى امكان پذير نيست.
از سوى ديگر اين برنامه ها چيزى نيست كه انسان با عقل محدود خود بتواند تمام جوانب آن را در يابد، و از طرفى همه انسان ها نمى توانند مستقيماً با وحى الهى ارتباط داشته باشند.
نتيجه اين مقدمات كه به هر كدام اشاره كوتاهى شد، چيزى جز اين نيست كه خداوند نمايندگانى از سوى خود برگزيند، كه با چراغ هدايت الهى به سوى جامعه بشريّت آيند، و آنها را از ظلمات به نور، و از نقص به سوى كمال، و از جهل به سوى علم، و از بى تقوايى به سوى تقوا و مكارم اخلاق رهنمون گردانند و مسلّماً اگر چنين بعثتى صورت نگيرد آفرينش انسان بيهوده خواهد بود.(1)

پي نوشت
1. پيام قرآن ، مكارم شيرازي، ج 7، ص 41.
منبع:سایت انوار طاها