دوشنبه، 4 خرداد 1394

پرسش :

شكرگزاری در زمان بيماری چه پاداشی دارد؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
إذا مَرِضَ العَبدُ بَعَثَ اللّه‏ُ تَعالى إلَيهِ مَلَكَينِ ، فَقالَ : اُنظُرا ماذا يَقولُ لِعُوّادِهِ؟ فَإِن هُوَ إذا جاؤوهُ حَمِدَ اللّه‏َ وأثنىعَلَيهِ، رَفَعا ذلِكَ‏إلَى اللّه‏ِ عز و جل. وهُوَ أعلَمُ.
فَيَقولُ : لِعَبدي عَلَيَّ إن تَوَفَّيتُهُ أن اُدخِلَهُ الجَنَّةَ ، وإن أنَا شَفَيتُهُ أن اُبدِلَ لَهُ لَحماً خَيراً مِن لَحمِهِ ، ودَماً خَيراً مِن دَمِهِ ، وأن اُكَفِّرَ عَنهُ سَيِّئاتِهِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
چون بنده بيمار شود ، خداوند ، دو فرشته را به سوى او مى‏فرستد و مى‏فرمايد : «بنگريد او به عيادت‏كنندگان خويش ، چه مى‏گويد » . اگر هنگامى كه آنان نزد او آمدند ، خداوند را سپاس و ستايش گفت ، آن سپاس و ستايشِ وى را نزد خداوند عز و جل مى‏برند ؛ هر چند البته خداوند ، خود ، آگاه‏تر است . پس خداوند مى‏فرمايد : «بنده‏ام بر من حق دارد كه اگر او را به سوى خويش ببرم ، به بهشتش درمى‏آورم و اگر او را شفا دهم ، گوشتى بهتر از گوشت وى ، و خونى بهتر از خون وى برايش جايگزين مى‏سازم و از گناهان او درمى‏گذرم» .
الموطّأ ، جلد 2 ، صفحه 940 ، حديث 5 عن عطاء بن يسار ، كنز العمّال ، جلد 3 ، صفحه 310 ، حديث 6704 نقلاً عن الدارقطني في الغرائب ، وابن صخر في عوالي مالك ، عن أبي هريرة دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 172