يکشنبه، 5 شهريور 1396

پرسش :

اگر چند مجتهد وجود داشته باشند که، هر کدام در یکی از ابواب یا مسائل فقه از دیگران اعلم هستند، وظیفه‌ی مقلّد چیست؟

پاسخ :
در فرض مذکور باید از مجتهد اعلم در آن باب یا آن مسأله، تقلید کرد.
(1). اگر مقلد در یک یا چند مسأله از دو یا چند مجتهد تقلید نماید، به آن تبعیض در تقلید گفته می‌شود و در صورتی که در تمام مسائل مجتهد خود را عوض کند به آن «عدول» اطلاق می‌گردد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت، قم : دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، 1386.