يکشنبه، 12 فروردين 1397

چرا وقتی کسی کودکم را بغل می‌کند شروع به گریه می‌کند؟

پرسش :

چرا وقتی کسی کودکم را بغل می‌کند شروع به گریه می‌کند؟

پاسخ :
این حالت یک مرحله طبیعی از رشد کودک است. بعد از شش ماهگی بیشتر به شما می‌چسبد و از غریبه‌ها می‌ترسد.
ممکن است خیلی بد بخوابد یا بیشتر اوقات بخواهد اسباب‌بازی مورد علاقه‌اش را بغل کند، شصت دستش را بمکد و به تدریج بیشتر غرغر کند. هنگامی‌که از جلوی چشم او دور می‌شوید، ممکن است طوری رفتار کند که گویی هرگز دوباره شما را نخواهد دید.
این حالت‌ها، «نگرانی و دلواپسی جدایی» نامیده می‌شود و این حالت نوزاد می‌تواند برای مادر عذاب‌آور باشد به صورتی که او نیز نگران شود. با این وجود، این حالت‌ها، با گذشت زمان برطرف خواهند شد. در عین حال تصور کنید از این کار خود شرمنده است، پس، به آرامی بغلش کنید. هرگز روی پای کسی (در بغل کسی)  رهایش نکنید. همیشه به آرامی و با دست او را نوازش کنید و حرف بزنید.
شش ماهگی، سنی است که اکثر کودکان به غریبه‌ها لبخند نمی‌زنند و فقط برای مادر یا آشنایان لبخند می‌زنند. این حالت هم به تدریج برطرف خواهد شد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

وقتی کودکم گریه می‌کند، چگونه می‌توانم آرامش کنم؟

آیا کودکم به خاطر این‌که جایش را خیس کرده، گریه می‌کند؟

هنگامی‌که همسرم کودکم را نگه می‌دارد، گریه می‌کند. چه‌کار می‌توانم بکنم؟

چرا کودکان گریه می‌کنند؟

کودکم همیشه گریه می‌کند، یعنی نباید او را نزد افراد دیگر بگذارم؟

کودکم بزرگ‌تر شده، چرا باز هم گریه می‌کند؟