يکشنبه، 12 فروردين 1397

چگونه کودک نوپایم که گریه می‌کند را آرام کنم؟

پرسش :

چگونه کودک نوپایم که گریه می‌کند را آرام کنم؟

پاسخ :
اگرچه کودکان نوپا نسبت به نوزادان کمتر گریه می‌کنند، اما خیلی چیزها می‌تواند باعث گریه‌ی آن‌ها شود. ممکن است وقتی که درد دارند، نگران و آشفته هستند یا چیزی را که می‌خواهند نمی‌توانند بردارند، گریه کنند. نزدیک دوسالگی زمان رشد منفی‌گرایی اوست. یعنی هنگامی‌که کودک نوپای‌تان استقلال خود را نشان می‌دهد و نیازهایش را بیشتر بیان می‌کند، اما مدت زیادی نمی‌تواند منتظر بماند تا ارضا شود. گریه او ممکن است وسیله‌ای برای جلب توجه باشد، به ویژه اگر نوزاد جدیدی هم در خانواده متولد شده باشد. گاهی اوقات هم ممکن است به خاطر این‌که کودک بزرگ‌تری او را سرزنش کرده، گریه کند.

• آرام‌کردن کودک نوپا
برای یک کودک نوپا کنارآمدن با احساسات و هیجانات جدید کار دشواری است. تا جایی‌که می‌توانید با او همدردی کنید و مراقبش باشید.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چرا کودک نوپایم گریه می‌کند؟

کودک نوپایم وقتی نمی‌تواند کاری انجام دهد، گریه می‌کند. چه‌کار می‌توانم انجام دهم؟

کودکم هنگام حمام‌کردن و توالت‌رفتن گریه می‌کند. چه کاری باید انجام دهم؟

اگر کودکم به خاطر دندان درآوردن درد داشته باشد و گریه کند، چه کار می‌توانم بکنم؟

چرا هنگامی‌که سرکار می‌روم، کودکم گریه می‌کند؟

چرا نمی‌توانم پیش‌بینی کنم که چه موقع کودکم تصمیم دارد گریه کند؟

وقتی کودکم با چیز جدیدی روبه‌رو می‌شود، چگونه جلوی گریه کردنش را بگیرم؟

کودکان دیگر، کمتر از کودک من گریه می‌کنند، آیا کار اشتباهی انجام داده‌ام؟

آیا دوقلوها می‌توانند همدیگر را به گریه بیندازند؟