چهارشنبه، 24 بهمن 1397

ریشه «حجاب» از نگاه اسلام

پرسش :

اسلام ریشه واقعی و اصلی پدیده پوشش و حجاب را چه می داند؟

پاسخ :
ریشه واقعی پدیده پوشش و حجاب را باید در یک تدبیر ماهرانه غریزی زن جستجو کرد که خداوند در وجود او گذارده است. بحثی در میان دانشمندان مطرح است به این عنوان که ریشه اخلاق جنسی زن؛ از قبیل حیا، عفاف و تمایل به ستر و پوشش خود از مرد، از کجا سرچشمه گرفته است؟ دقیق ترین نظریه ها آن است که این اخلاق ها برای زن تدابیری است که خود زن با یک نوع الهام برای گران بها کردن خود و حفظ موقعیتش در برابر مرد به کار برده است.

از طرفی دیگر، سؤال این است که آیا زن و تمتّعات مرد از او باید رایگان باشد؟ آیا مرد باید حق داشته باشد تا از هر زنی در هر محفلی حداکثر تمتعات را ببرد یا خیر؟ اسلام که به روح مسائل می نگرد، جواب می دهد: خیر، مردان فقط در محیط خانوادگی و در کادر قانون ازدواج و همراه با یک سلسله تعهدات سنگین می توانند از زنان به عنوان همسران قانونی کامجویی کنند.

حجاب در اسلام از یک مسئله کلّی تر و اساسی تری سرچشه می گیرد و آن این است که اسلام می خواهد انواع التذاذهای جنسی؛ چه بصری و لمسی و چه نوع دیگر، به محیط خانوادگی و کادر ازدواج قانونی اختصاص یابد و اجتماع منحصراً برای کار و فعالیت باشد.

منبع: اسلام شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، 1386 شمسی، چاپ سوم، ص 520.

پرسش های مرتبط با حجاب:

چرا فقط چادر حجاب برتر و کامل محسوب میشود؟

آیا حجاب زنان با چادر مشکی بهتر است؟

منظور از حجاب کامل چیست و فرق دامن و شلوار هر کدام به صورت جداگانه و قابل قبول در حفظ و رعایت کردن حجاب چیست؟

آیا میتوان در برابر نامحرمی که عقل و شعور ندارد، حجاب را رعایت نکنیم؟

آیا زن خوب است که با چادر باشد یا با مانتو؟