سه‌شنبه، 25 تير 1398

امکان فروش اجناس علی‌رغم میل صاحبان آنها

پرسش :

لطفاً جواب سؤالات ذیل را مرقوم فرمایید: 1. مقداری کالا بنا بر حکم دادسرای ویژه امور صنفی قرار است در اختیار تعاونی قرار گیرد که با نرخ تعیین شده دادگاه محترم امور صنفی، قیمت آن به صاحب کالا پرداخت شود، صاحب کالا ضمن مراجعه برای تسریع در تحویل اظهار می‏‌دارد که راضی نیستم، چون حکم دادگاه کمتر از نصف قیمت خرید من می‌‌‏باشد، از نظر شرعی تکلیف اعضای تعاونی نسبت به تحویل و توزیع کالا چیست؟ 2. مقداری کالا بنا بر حکم دادسرای ویژه امور صنفی، قرار است در اختیار تعاونی قرار گیرد و بهای آن را (با وجود مشخص بودن صاحبان کالا) باید به حساب جاری تعیین شده از طرف دادگاه واریز نماییم، از نظر شرعی تکلیف اعضای تعاونی نسبت به تحویل و توزیع کالا چیست؟ 3. مقداری کالا از یکی از کارخانجات مصادره شده در اختیار تعاونی قرار می‌‏گیرد، از نظر شرعی تکلیف اعضای تعاونی را مرقوم فرمایید؟

پاسخ :
در صورتی که موارد مذکوره مستند به حکم حاکم شرع باشد و قطع به خلاف نباشد، حکم دادگاه نافذ و عمل به طبق آن مانع ندارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.