سه‌شنبه، 25 تير 1398

اناطه صحت عقد نکاح دختر به اجازه پدر و جدّ پدری | استفتاء یک

پرسش :

به واسطه اختلاف سلیقه بعضی از دخترها و پدرهایشان، دخترها مایل به ازدواج با بعضی از پسرها می‌‏شوند ـ که با آنان هم فکر و هم سلیقه‌‏‌اند ـ ولی پدر مایل به ازدواج دختر با آنان نیست. آیا باز هم رضایت پدر را در عقد دختر لازم می‏‌دانید؟

پاسخ :
اگر با ردّ خواستگار مورد پسند دختر، کفو شرعی و عرفی دیگری برای دختر پیدا می‌‏شود و تأخیر ازدواج دختر تا پیدا شدن کفوی که مورد پسند پدر هم باشد مفسده ندارد، اجازه پدر شرط است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.