سه‌شنبه، 25 تير 1398

بستن لوله های منی و تخمدان به جهت جلوگیری از انتقال بیماری

پرسش :

همسرم قریب چهار سال است به بیماری رحمی و زنانگی مبتلا شده، معالجاتی انجام گرفته، ولی بهبودی کامل حاصل نشده است و به علت ضعف جسمی ناشی از بیماری و به حسب اظهارنظر پزشکان ذی‌صلاح، تحمل بارداری نخواهد داشت و در صورت بارداری، جان وی و جنین در مخاطره است، برای جلوگیری از این امر با رضایت هردوی ما به وسیله جراح متخصص که مرد است نسبت به گره زدن لوله رحم مشارالیها یک عمل جراحی کوچک اقدام شود، آیا این عمل چه از نظر پزشک مرد و چه از نظر قطع نسل مشارالیها شرعاً اشکال دارد یا خیر؟

پاسخ :
اگر با نظر طبیب مورد وثوق برای حفظ جان مادر این عمل ضرورت دارد جایز است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.