چهارشنبه، 26 تير 1398

عدم حق ورّاث در اموال تملیک شده از مورث به برخی از ورثه | استفتاء دو

پرسش :

پدرمان در زمان حیات یک قطعه زمین به نام ما (دو تن پسران بزرگترش) خرید و قصد ساختن آن را داشت که فرصت نیافت، ما پس از مرگ او این زمین را فروختیم و پول آن را به انضمام پول حاصله از فروش قسمت دیگری از ماترک، برای خرید قطعه‌‌ای زمین (به منظور ساختن خانه‌‌ای دیگر) پرداختیم و مقداری پول نیز برای ما باقی ماند. در زمان فوت پدرم، چهار تن از شش تن فرزندان ایشان صغیر بوده‌‏اند و اکنون هر شش نفر کبیر هستیم. حالا تقاضا داریم به سؤال زیر پاسخ فرمایید: زمینی که پدرمان به نام دو پسر بزرگتر خریداری کرده است؛ آیا متعلق به ما دو نفراست یا متعلق به همه ورّاث است؟

پاسخ :
اگر واقعاً پدر شما قطعه زمین اوّل را که به نام شما خریده به شما دو نفر تملیک و واگذار کرده پول فروش آن و سود حاصل ملک شما دو نفراست و دیگر ورّاث حقی در آن ندارند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.