پنجشنبه، 27 تير 1398

فروش محاباتی اموال مورث به یکی از وراث در زمان حیات

پرسش :

پدر ما در حال حیات، حیاط مسکونیش را به‏ انضمام تمامی اثاث‌البیت و مطالبات (خواه با سند یا بی سند) و هر چه موجودی نقد داشت در مقابل 25 هزار تومان به پسرش فروخت، وقتی که پدر فوت کرد، پسر به موجب همین معامله در اموال پدر تصرف کرد. در صورتی که مقدار وجه مطالبات و نقد موجودی غیر از حیاط مسکونی و اثاث البیت، بیشتر از 25 هزار تومان است، آیا این معامله صحیح است یا باطل؟

پاسخ :
با فرض این‌که در حال حیات اموال مرقوم را به پسر فروخته و شرایط صحت معامله موجود بوده، حکم به صحت می‌‏شود و ورثه حق مزاحمت ندارند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.