سه‌شنبه، 26 شهريور 1398

بردن فردى به خارج از شهر و کشته شدن وى

پرسش :

شخصى با سوابق مخوف، راننده اى را به خارج از شهر برده است پس از مدتى جسد راننده در رودخانه اى پیدا مى شود و طبق نظر پزشکى قانونى علت مرگ، خفگى به دنبال نزاع تشخیص داده شده، ولى این فرد تنها به سرقت اتومبیل اعتراف کرده است، ولى از قتل خود را برىء دانسته، آیا ولىّ دم مى تواند اجراء قسامه نماید؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض مسأله فقط باید دیه مقتول را بپردازند و براى قسامه و قصاص موضوع نیست. در روایت هست «کل من طرق رجلا باللیل فأخرجه من منزله فهو له ضامن» البته مسأله صور دیگرى نیز دارد. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.