چهارشنبه، 21 اسفند 1398

احکام حج و عمره | حج اِفراد و عمره مفرده: سوال دو

پرسش :

اگر شخصی در یکی از ماه‌های حج مثل شوّال، عمره‌ی تمتّع خود را انجام دهد و سپس در ماه بعد از مکه خارج شود، لازم است عمره‌ی تمتع خود را مجدداً به‌جا آورد، حال مسائل زیر مورد سؤال است: ۱. در صورت انجام عمره تمتع جدید، آیا عمره سابق تبدیل به مفرده گردیده و برای تکمیل آن نیاز به انجام طواف نساء می‌باشد؟ ۲. اگر مجدداً عمره تمتّع را به‌جا نیاورد آیا عمر‌ه‌ی تمتّع قبل باطل شده و نمی‌تواند حج تمتّع به‌جا آورد؟ ۳. آیا میقات احرام عمره‌ی تمتع جدید نیز یکی از مواقیت خمسه می‌باشد و یا می‌توان از ادنی الحِلّ محرم شد؟

پاسخ :
1. انقلاب عمره‌ی سابق به مفرده ثابت نیست و بنابراین وجوب طواف نساء وجهی ندارد ولکن احتیاط به اتیان آن ترک نشود.

2. عمره‌ی قبلی متعه‌ی لازم در حج تمتّع محسوب نمی‌شود پس حج تمتع صحیح نیست.

3. علی‌الظاهر باید از یکی از مواقیت پنج‌گانه مُحرم ‌شود.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری