جمعه، 12 ارديبهشت 1399

منافات آیه تطهیر با گندزدایی حرم ائمه (علیهم السلام)

پرسش :

آیا تطهیر و گندزدایی حرم ائمه (علیهم السلام) با آیه تطهیر همخوانی دارد؟ خداوند در قرآن فرموده: «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا؛ خداوند فقط می‌خواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملاً شما را پاک سازد.»(احزاب/33) پس چطور الان حرم های آنها را تطهیر و گندزدایی می‌کنیم؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام دکتر عباس نیکزاد:
اولا: این آیه دلالت بر طهارت اهل بیت (علیهم السلام) دارد، نه حرم و گنبد و بارگاه آنها

ثانیا: مراد از تطهیر در این آیه تطهیر معنوی است و الّا مگر خود اهل بیت (علیهم السلام) حمام نمی‌رفتند؟ درست است که آنها پاک‌اند، مطهراند، انوار الهی اند ولی در عین حال حمام می رفتند و نظافت را رعایت می‌کردند، این مطالب با هم منافات ندارند، اینها از نظر معنوی پاک و مطهراند و هیچ گونه آلودگی و پلیدی روحی و روانی ندارند ولی از نظر ظاهری نظافت را رعایت می‌کردند.

حرم اهل بیت (علیهم السلام) از این نظر مانند کعبه است که از نظر معنوی محل پاک و مقدسی است ولی از نظر ظاهری اگر آلوده به نجاست یا خباثتی شد باید آن را تطهیر کرد، و قرآن دستور به تطهیر و شستشوی آن می‌دهد.

منبع: دانشگاه علوم پزشکی بابل