جمعه، 19 ارديبهشت 1399

مقاوم سازی ساختمان ها در برابر زلزله

پرسش :

چگونه ساختمان ها را در برابر زلزله مقاوم کنیم؟

پاسخ :
شاید بتوان زلزله خیز بودن یک منطقه را مشخص کرد اما زمان دقیق آن را نمی توان پیش بینی کرد. تنها راه در امان ماندن از آسیب و خسارت های ناشی از زلزله مقاوم کردن ساختمان ها است که مسئولیت آن بر عهده مالکان و مهندسین ساخت و ساز می باشد.

وزارت راه و شهرسازی به عنوان عاملان اصلی ساخت و ساز در کشور وظیفه دارند قوانین و آیین نامه های مرتبط با زلزله را منتشر کنند و مهندسین موظف هستند که در ساخت و ساز ها این قوانین و آیین نامه ها را اجرا کنند.

متاسفانه برخی از مالکان برای کاهش هزینه های ساخت و ساز بسیاری از موارد و اصول ایمنی در ساخت و ساز را رعایت نمی کنند.با این کار شاید توانست به صورت موقت هزینه های ساخت و ساز را کاهش داد اما باید این موضوع را هم به خاطر داشت که با رعایت نکردن اصول ایمنی خطر جانی را افزایش می دهید!

خانه هر فردی قرار است محلی باشد برای تامین آرامش و آسایش خانواده هایی که در آن زندگی می کنند پس با رعایت کردن اصول ایمنی در ساخت و ساز ها، حس خوب  آرامش و امنیت را به خانه و خانواده هایمان بدهیم.

چند روش کلی برای مقاوم سازی ساختمان ها که باید بدانید:

1- طراحی بر اساس زلزله خیز بودن منطقه
2- طراحی بر اساس نوع اسکلت ساختمان
3- رعایت درز انقطاع
4- استفاده از بادبندها و میراگرها

منبع: شابش