شنبه، 20 ارديبهشت 1399

عامل مشخص کننده قدرت زلزله در محل

پرسش :

آیا بزرگای ریشتر تنها عامل مشخص کننده قدرت زلزله در محل است؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد تاتار:

خیر. بزرگا در مقیاس های متفاوتی بیان می شود که تابع نوع موج (حجمی یا سطحی) و بازه فرکانسی امواج مورد مطالعه است و الزاماٌ برای یک زمین لرزه یکسان نمی باشد.

واحد بزرگای محلی (ریشتر) بیشتر برای زمین لرزه های محلی رویداده در فواصل زیر 600 کیلومتر که دارای بزرگی کمتر از 5/6 باشند؛ مناسب است. برای زمین لرزه های دورتر یا بزرگ‌تر ضروری است که روش های دیگری جهت محاسبه بزرگی استفاده شود.

منبع: پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله