يکشنبه، 4 خرداد 1399

مفطرات روزه | غلط خواندن قرآن

پرسش :

آیا کسی که قرآن کریم را غلط می خواند یا بعضی کلمات قرآن کریم را اشتباه تلفظ می کند، جایز است در حال روزه قرآن بخواند؟(1)

پاسخ :
اگر غلط خواندن موجب تغییر معنا شود و آن معنای غلط را بخواهد نسبت به خدا رسول دهد، حرام است و موجب بطلان روزه می شود (حضرت امام).

بلی، می تواند بدون آنکه قصد حکایت از قرآن مُنزَل(2) را داشته باشد، قرآن بخواند و دراین صورت روخوانی یا ازحفظ خواندن قرآن، هرچند بعضی کلمات را اشتباه بگوید، موجب بطلان روزه نمی شود (آیات عظام فاضل، بهجت و سیستانی).

اگر کلمه ای را که غلط می خواند، گمانش بر این است که صحیح آن کلمه همان گونه است، روزه اش صحیح است (آیت الله گلپایگانی).

پی‌نوشت:
1- استفتائات امام، ج 1، ص309، سوال 18؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، سوال 548؛ بهجت، استفتائات، ج 2، سوال 2857؛استفتای کتبی خصوصی از آیت الله سیستانی؛ المسائل المنتخبه، مسأله 500؛ گلپایگانی،مجمع المسائل، ج 1، ص264، سوال 10.
2- قرآن نازل شده ازطرف خداوند متعال بر پیامبرش(علیه السلام).

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.