يکشنبه، 4 خرداد 1399

نماز عید فطر در صورت ثبوت عید بعد از اذان ظهر

پرسش :

اگر عید فطر بعد از اذان ظهر ثابت شود، آیا می توان نماز عید را در همان روز یا فردای آن روز تا قبل از اذان ظهر به جا آورد؟(1)

پاسخ :
1. می توان روزِ بعد از عید، پس از طلوع آفتابِ آن روز تا قبل از زوال، به قصد رجاء خواند (مقام معظم رهبری، آیات عظام گلپایگانی و فاضل).

2. می توان روزِ بعد از عید، پس از طلوع آفتابِ آن روز تا قبل از زوال به امید مطلوبیّت، بدون قصد قضا به جماعت خواند (بهجت).

3. می توان روزِ بعد از عید، پس از طلوع آفتابِ آن روز تا قبل از زوال به جا آورد (خویی، تبریزی).

پی نوشت:
1- بهجت، وسیلة النجاة، کیفیه صلاة العیدین، مسأله 933؛ خویی، تبریزی، صراط النجاه، ج 1، ص95، سوال 238؛ تبریزی، منهاج الصالحین، ج 1، ص259، مسأله 963؛ فاضل، جامع المسائل فارسی، ج 2، ص176، سوال 148؛ گلپایگانی، مجمع المسائل، ج 1، ص255، مسائل نماز عید فطر و قربان، سوال 1؛ مقام معظم رهبری استفتای خصوصی.

منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.