يکشنبه، 4 خرداد 1399

پرداخت زکات فطره به سید | سوال یک

پرسش :

آیا غیر سید می تواند زکات فطره اش را به سید بدهد؟

پاسخ :
کسی که سید نیست، نمی تواند به سید زکات فطره بدهد؛ حتی، اگر نان خور او سید باشد نمی تواند فطریه او را به سید دیگری بدهد؛ امّا، فردی که سید است می تواند زکات فطره خود را به فقیرِ سید یا غیر سید بپردازد؛ حتی، اگر میزبان [سید] مهمان های غیر سید داشته باشد و فطریه آنها بر او واجب باشد، می تواند آن را به فقیرِ سید بدهد (مشهور).(1)

پی‌نوشت:
1- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری به نشانی: www.Leader.ir، احکام روزه، سوال 246 و 247؛ عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فیمن تجب عنه، مسأله 7؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، زکات فطره، القول فیمن تجب علیه، مسأله 8؛ خویی، تبریزی، سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، فصل مصرف زکات فطره، مسأله 1183 ؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2009.

منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.