چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام نماز بیماران | رکوع بیمار بستری: سوال دو

پرسش :

تکلیف بیمارى که نمى تواند به مقدار رکوع، در حالت رکوع باقى بماند (یعنى تنها قسمتى از ذکر را می تواند در حالت رکوع بگوید)، چیست؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: کسی که می تواند رکوع کند اما به خاطر بیماری یا علت دیگری نمی تواند به اندازه ذکر واجب توقف کند باید پیش از آن  که از حال رکوع خارج شود ذکر واجب را بگوید هر چند بدن آرام نباشد و اگر نتواند، در حال برخاستن ذکر را تمام کند، حتی به مقدار گفتن یک بار سبحان الله.[1]

پی نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 1034 و 1035؛ مکارم، استفتاءات جدید، ج 2، س 254.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.