جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و ایجاد مانع برای انجام منکر

پرسش :

آیا والدین برای اینکه فرزندشان منکری را ترک کند می‎توانند او را در خانه زندانی کنند؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: در مواردی که برای جلوگیری از وقوع منکر نیاز به اقدامات عملی و اعمال قدرت مانند حبس کردن باشد، احتیاج به اذن حاکم و مسئولین ذی ربط و پلیس محلی و دادگاه های صالح دارد و واجب است مکلفین در امر به معروف و نهی از منکر به امر و نهی زبانی اکتفا کنند، و در صورت نیاز به توسل به زور، موضوع را به مسئولین ذی ربط در نیروی انتظامی و قوه قضاییه ارجاع دهند.[1]

پی نوشت:
[1]. خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 1064 و 1055 و سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 1377 و 1375؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2213؛فاضل، توضیح المسائل، م 2142 و 2143؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1611؛ نوری، توضیح المسائل، م 2806 و 2809؛ امام، توضیح المسائل، م2822 و تحریر الوسیله، امر به معروف، گفتار در مراتب، مرتبه سوم، م 10.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.