دوشنبه، 23 تير 1399

احکام حج | فاصله دو عمره: سوال دو

پرسش :

اگر مراعات زمان بین عمرۀ تمتع و مفرده لازم است، تکلیف کسى که در کمتر از این زمان عمرۀ مفرده انجام داده و هم اکنون براى عمرۀ تمتّع محرم شده یا مى‌خواهد محرم شود چیست؟

پاسخ :
امام خمینى (رحمه الله):
مى‌تواند مُحرم شود به احرام عمرۀ تمتع.

آیة اللّٰه اراکى (رحمه الله):
اعتبار فصل اختصاص دارد به عمرتین مفردتین نه بین عمرۀ مفرده و تمتع.

آیة اللّٰه فاضل (رحمه الله):
تکلیف مشخص شد ولى کسى که در اشهر حج، عمرۀ مفرده انجام داده باشد و سپس بخواهد حج تمتع انجام دهد مى‌تواند آنرا عمرۀ تمتع قرار دهد.

آیة اللّٰه بهجت (رحمه الله):
اشکالى ندارد.

آیة اللّٰه سیستانى (حفظه الله):
اگر در ماه ذیحجه عمرۀ مفرده انجام دهد مى‌تواند در مکه بماند تا روز ترویه یعنى هشتم ماه ذیحجه به قصد انجام حج که در این صورت عمرۀ مفرده‌اى که انجام داده عمرۀ تمتع به حساب مى‌آید و بعد از آن باید حج تمتع بجا آورد.

آیة اللّٰه صافى (حفظه الله):
بین عمرۀ مفرده و تمتع، فصل زمانى معتبر نیست. واللّٰه العالم.

آیة اللّٰه نورى (حفظه الله):
فرقى بین عمرۀ نیابتى و غیر آن نیست ولى اگر نیابت از دو نفر باشد فاصله لازم نیست.

​​​​​​​‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵.