دوشنبه، 23 تير 1399

احکام حج | خارج شدن از مکه پس از عمره تمتع: سوال یک

پرسش :

کسى که از طرف دیگرى در حج نایب است، و بین عمرۀ تمتع و حج تمتع از شهر مکه بیرون رفته، آیا ضررى به نیابت او مى‌زند یا نه؟

پاسخ :
آیة اللّٰه فاضل (رحمه الله):
در صورت اطمینان به برگشت به مکه ضررى به نیابت نمى‌زند بلکه اگر رفتن و خارج شدن حرام باشد لیکن حج از نایب واقع شود مانعى ندارد.

آیة اللّٰه تبریزى (رحمه الله):
کار حرامى انجام داده ولى به نیابت او ضررى نمى‌زند. واللّٰه العالم.

آیة اللّٰه صافى (حفظه الله):
مضرّ به نیابت او نیست. واللّٰه العالم.

آیة اللّٰه نورى (حفظه الله):
ضررى به نیابت او نمى‌زند هر چند که مرتکب معصیت شده است.

​​​​​​​​​​​​​​‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵.