شنبه، 25 مرداد 1399

اجاره ملک موقوفه جهت احداث مسجد

پرسش :

ملک موقوفه خاصه را موقوف علیهم به اجاره طویل المدة برای احداث مسجدی به بانی آن که متولی مسجد خواهد بود واگذار می نمایند اگر شرعا اشکالی ندارد مرقوم فرمائید و فعلا نیز ملک مزبور از بی آبی مسلوب المنفعه است.

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (رحمه الله):
در فرض مسأله جایز است اجاره بدهند جهت مسجد و در مدت اجاره احکام مسجد را بر آن مترتب کنند یعنی نجس نکنند و اگر نجس شود تطهیر نمایند و جنب و حائض در آن توقف نکنند و بعد از انقضای مدت اجاره به حال اول بر می گردد و ملک موقوف علیهم می شود و در اجاره طویل المدة چنانچه بطن اول قبل از انقضای مدت اجاره منقرض شوند باید از بطون لاحقه اجاره نمایند.

منبع: مجمع المسایل، ج 2، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372.