سه‌شنبه، 25 شهريور 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

احکام اولاد | نسب فرزندان: سوال یک

پرسش :

اینجانب همسرى براى خود اختیار کرده ام که مدّت 25 سال است در نکاح بنده مى باشد، امّا اکنون معلوم گشته که آن زن قبل از ازدواج با بنده در عقد نکاح دیگرى بوده، و 10 سال قبل، شوهر اوّلش فوت کرده است! در این مدّت 15 سال زندگى با 2 شوهر داراى 2 فرزند (دختر و پسر) شده و در 10 سال باقیمانده صاحب یک فرزند پسر شده است. لطفاً حکم شرعى مسائل ذیل را بیان فرمایید: الف) حکم بچّه هایى که در این مدّت به دنیا آمده اند چیست؟ آنها اولاد چه کسى محسوب مى شوند؟ ب) اگر از نظر پزشکى و آزمایش خون، بچّه ها به بنده منسوب شوند، آیا از نظر شرع همین قدر براى الحاق آنها به بنده کفایت مى کند؟ ج) آیا بچّه ها از بنده ارث مى برند؟


پاسخ :
در صورتى که فقط قابل استناد به یکى از آن دو بوده باشد به او ملحق مى شود؛مثل این که شوهر اوّل دو سال در مسافرت بوده است. و در صورتى که قابل استناد به هر دو باشد باید قرعه بکشند به هر کدام افتاد به او تعلّق دارد وفرزند او محسوب مى شود و آزمایش هاى پزشکى براى این کار کافى نیست.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ مرتبط