سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام وقف | تولیت وقف و اختیارات متولی: سوال سه

پرسش :

لطفاً به سؤالات زیر پاسخ دهید: الف) چنانچه واقف تولیت موقوفه را طىّ وقف نامه اى براى اشخاص معیّنى به ترتیب قرار دهد، و افراد فوق به ترتیب مقرّر در وقف نامه ضمن اقرارنامه هاى رسمى از قبول تولیت اعراض نمایند، آیا پس از اعراض مى توانند رجوع نمایند و خواهان تولیت گردند؟ ب) آیا متولّى بعدى باید از سوى واقف باشد، یا حاکم شرع او را تعیین مى کند؟

پاسخ :
الف: آرى در صورت صلاحیّت حقّ رجوع دارند.

ب: در صورتى که متولّى منصوص تولیت را نپذیرد و واقف براى این حالت، شخص خاصّى را پیش بینى نکرده باشد حاکم شرع متولّى بعدى را تعیین مى کند.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.