جمعه، 16 آبان 1399

مطالبه طلب از طریق مراجع قضایی بدون در دست داشتن چک و سفته از فرد بدهکار

پرسش :

پس از ابراز نیاز دوستی به مبلغی پول برای سرمایه گذاری جهت انجام واردات اینجانب در سرمایه گذاری پیشنهادی شرکت کردم و در ازای پولی که دادم سفته و چک گرفتم. در رسید اول (پس از شش ماه) پول پس داده نشد و درخواست تمدید مهلت شد و پس از تمدید در سررسید دوم (سه ماه بعد) هم متاسفانه پول پس داده نشد. الان یک ماه از سررسید دوم هم می گذرد و من ناچار هستم اقدام قانونی کنم. آیا با در اختیار داشتن سفته و چک امکان رسیدن به طلب خود را دارم و نیز چگونه باید اقدام کنم تا به پول خود برسم؟

پاسخ :
در پاسخ به سوال شما باید بیان داشت که حتی اگر شما سفته یا چکی مبنی بر طلبکار بودن خود در دست نداشتید هم این امکان را داشتید تا طلب خود را از مدیون آن مطالبه نمایید. به عبارت دیگر قانونگذار همواره حمایت خود از افراد و نیز پایبند بودن به تعهداتشان را مد نظر قرار داده است.

لکن چک از اسنادی می باشد که قانونگذار حمایت های خاصی را از دارنده آن در جهت مطالبه وجه مندرج در آن انجام داده است.

به طور مثال شما برای مطالبه وجه مندرج در روی چک سه راه خواهید داشت:
1. شکایت کیفری (بایستی شرایطی خاص وجود داشته باشد)
2. طرح دعوای حقوقی
3. اقدام از طریق دوایر اجرای ثبت

منبع: میزان آنلاین