چهارشنبه، 12 آذر 1399

پیامدهای نامطلوب کرونا برای نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به ویروس کرونا

پرسش :

آیا نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به ویروس کرونا، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قرار دارد؟

پاسخ :
برخی مطالعات عوارض نامطلوبی را در نوزادان بیان کرده اند اما با توجه به جدید بودن این ویروس، به نظر می‌رسد از زمان شیوع این بیماری تاکنون، زمان کافی برای اثبات و بیان قطعی این اثرات در دست نیست اما به علت عوارض جنینی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در دوران بارداری مانند زایمان زودرس، محدودیت رشد و یا داشتن اثرات تب بالای مادر برای جنین، این بیماری می تواند به طور غیرمستقیم پیامدهای نامطلوبی را در نوزاد ایجاد کند.

این نکته نیز لازم به ذکر است که در اکثر مطالعاتی که به بررسی نوزادان مبتلا به ویروس کرونا پرداخته اند، سابقه ابتلا یا شک به ابتلا به ویروس کرونا در والدین یا یکی از اعضای خانواده بیان شده است. بنابراین توصیه می شود نوزادان از افراد دارای علایم بیماری دور نگه داشته شوند و در زمان مراقبت از نوزاد، اصول بهداشتی همچون زدن ماسک، خودداری از بوسیدن نوزاد، شستن مکرر دست‌ها قبل از درآغوش گرفتن نوزاد رعایت شود.

منبع: paydarymelli.ir