دوشنبه، 15 دی 1399

مدت زمان انتظار برای دسترسی به واکسن کرونا

پرسش :

چقدر طول می کشد تا یک واکسن برای ویروس کرونا در دسترس عموم قرار گیرد؟ برای سارس و مرس چقدر طول کشید؟

پاسخ :
پس از ناپدید شدن سارس، کلیه کمک های مالی و برنامه های تحقیقی روی ایجاد واکسن قطع شدند. واکسن مرس در حال پیشرفت است و این سندرم هنوز افراد را مبتلا می کند.

برای ویروس کرونا، می توان به طور خوش بینانه تخمین زد که تا یک تا دو سال آماده شود زیرا پس از تولید در آزمایشگاه باید مورد آرمایش های بالینی قرار گیرد و اگر مؤثر باشد در مقیاس بزرگ تولید شود.

ایمنی طبیعی پس از عفونت ویروس کرونا با گذشت زمان کاهش می یابد و به همین دلیل عفونت مجدد ناشی از چهار ویروس کرونای تنفسی رخ می دهد.

چیزی که احتمالاً اتفاق می افتد این است که واکسن تولید شده ممکن است نتواند از مبتلا شدن جلوگیری نماید اما می تواند شدت عفونت را کاهش دهد. این در مورد واکسن های آنفولانزا نیز صادق است که می بایستی یک بار در سال تجویز شود. حتی در این صورت نیز این پروسه زمانبری است.

بنابراین در حال حاضر اقدامات بهداشتی مانند شستن کامل دست، احتیاط به هنگام سرفه و عطسه کردن و حفظ فاصله اجتماعی بهترین روش برای جلوگیری از شیوع ویروس است.

منبع: darmankade.com