دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال پنجاه و پنج

پرسش :

‏محترماً معروض می دارم: این فدوی یک زمین موقوفه اجاره نمودم به مدت معیّن‏‎ ‎‏30 سال گندم، چون جهت وقف استفاده قابلی نبوده جهت ازدیاد استفاده وقف، بنده‏‎ ‎‏اشجارکاری نمودم به عنوان آن که پس از مدت، نصف حاصل اشجار عایدی مال‏‎ ‎‏موقوفه به خرج، نصف حاصل مال بنده، بنده ام سهم خودم را با ائمه اطهار وقف نهفته‏‎ ‎‏نموده ام به خرج خودم، حال که مدت منقضی شده موجر فوت نموده دیگران ادعا‏‎ ‎‏دارند به آن که این موقوفه ها مال اجداد ما است متعلق به ما می باشد بدون مدرک‏‎ ‎‏تولیت شرعی سالی چهار، پنج هزار تومان حاصل اشجار را می برند قسمت بنده را‏‎ ‎‏جواب نمی دهند، آیا بنده شرعاً ذی حق هستم قسمت خودم را ببرم به مصرف خودم‏‎ ‎‏برسانم یا خیر؟ مستدعی است احکام را مرقوم فرمایید. ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، هر مقدار از درخت ها که جزء وقف درنیامده متعلق به مالک‏‎ ‎‏درخت ها است و حاصل آن هم بدو اختصاص دارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.