دوشنبه، 20 ارديبهشت 1400

حکم مراجع تقلید برای شرکت در انتخابات

پرسش :

چرا مراجع شرکت در انتخابات را تکلیف شرعی می دانند؟

پاسخ :
اهتمام مراجع به مشارکت مردم در انتخابات ناشی از ماهیتِ اجتماعی بودن دین مبین اسلام و مسؤول بودن همه افراد نسبت به سرنوشت خود و جامعه خود، می باشند. البته این یک وظیفه تحمیلی مثل تکالیف گوناگون و الزامات مختلف بر دوش اشخاص نیست. بلکه یک تکلیف عقلی و شرعی برای مصلحت جامعه اسلامی می باشد مثل اینکه هر کس تکلیف دارد سلامت خود را حفظ کند.

یک ملت نیز اگر بخواهد اقتدار حکومتی را که پسندیده و پذیرفته است، حفظ نماید باید نسبت به سایر مسائل آن مانند انتخاب نمایندگان و... مشارکت فعّال داشته باشد.

بنابراین شرکت در انتخابات یک تکلیف عقل و عقلایی است به همین لحاظ شرعی می باشد، یعنی شارع مقدس در چنین جاهایی امر دارد و از مردم خواسته است که در راه حفظ و احیا و سربلندی جامعه و امت اسلامی بکوشند و در مواقع مقتضی حضور فعال و آگاهانه و خیر اندیشانه داشته باشند.1

پی نوشت:
1. انتخابات از دیدگاه امام خمینی و مقام معظم رهبری، ص 56.